in ,

Amerika Merkezli Dijital Yayın Platformu Paramount+ Türkiye Pazarına Girmeye Hazırlanıyor

Paramount+ Türkiye pazarına adım atıyor. Amerikalı dijital yayın platformu, Türk Patent ve Marka Kurumu’na marka başvurusu yaptı.

Paramount Plus Türkiye
- Reklam -
- Reklam -

Paramount+ Türkiye pazarına giriş yapan dijital platformlar arasına katılıyor. Eski adı CBS All Access olan platform, Paramount Global markası altında yayın yapıyor.

Netflix ile başlayan dijital yayın platformları serüveni zaman içerisinde Disney Plus, Apple TV+, Prime Video ve HBO Max ile devam etmişti. Hemen her köklü firma kendi yayın platformunu kurarken bu mecralar dünya çapında yayın yapmak üzere girişimlerine başlamıştı.

Türkiye’de son olarak HBO Max’in ülke pazarına girişi konuşulmuş ancak WarnerMedia ve Discovery Inc. birleşmesi sebebiyle bu hamle askıya alınmış, dijital platform Max adı altında yeniden yapılandırılmıştı. Bu sebeplerle HBO Max marka başvurusunu 2019’da yapmış olmasına rağmen Türkiye’de hizmet vermeye başlayamamıştı.

- Reklam -

Yeni Star Trek Filmi

Şimdi ise ABD merkezli bir başka dijital yayın platformu Türkiye’de marka başvurusu yaparak yarışa katılmaya hazırlanıyor. Ranini TV’nin haberine göre Paramount+ yayın için Türk Patent ve Marka Kurumu’na gerekli başvuruyu gerçekleştirdi.

Paramount+ Türkiye Pazarına Giriyor

11 Ekim 2023 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu üzerinden yapılan başvuru 2023/134398 numarasını taşıyor. Başvurunun Mal ve Hizmet Bilgileri bölümünde ise şu ifadelere yer veriliyor:

“Televizyon programlarının yayınlanması; kablolu televizyon yayın hizmetleri; internet, kablosuz iletişim, elektronik iletişim ağları ve bilgisayar ağları aracılığıyla ses, video ve multimedya eğlence içeriğinin, yani metin, veri, görüntü, ses, video ve görsel-işitsel dosyaların elektronik iletimi ve dağıtımı ve yayınlanması; küresel ve yerel bilgisayar ağları aracılığıyla başkaları için dijital medya içeriğinin elektronik iletimi ve akışı; televizyon ve video yayıncılığı yoluyla ses, veri ve görüntülerin elektronik iletimi.”

Paramount Plus Türkiye Başvurusu

Başvurunun açıklama bölümünde ise şunlar yazıyor:

“Başvurunuz veri giriş aşamasındadır. Mal ve hizmet girişi, kodlama ve arama işlemlerinden sonra KHK’nın 7. maddesine / 6769 sayılı Kanunun 5. maddesine uygunluk açısından incelenecek olup reddedilip edilmeyeceğine karar verilecektir. Herhangi bir şekli eksiklik saptanmaması ve reddedilmemesi halinde başvurunuz yaklaşık 6 ay sonraki Resmi Marka Bülteni’nde ilan edilecektir.”

Paramount+’ın Ne Zaman Yayına Başlayacağı Bilinmiyor

Dijital yayın platformu marka başvurusunu yapmış olsa da bu Paramount+’ın yayınlara yakın bir tarihte başlayacağı anlamına gelmiyor.

HBO Max örneğinde olduğu gibi mecranın Türkiye’de hizmete girmesi zaman alabilir.

- Reklam -

Paramount Plus Türkiye Başvuru

Paramount Hakkında Kısa Bilgi

Hollywood’un köklü stüdyoları arasında yer alan Paramount Pictures 1912 yılında kuruldu. Bir dönem ViacomCBS adıyla da bilinen şirket 2019’da Paramount Global adıyla yeniden isimlendirildi.

2014 yılında CBS All Access adıyla hizmete başlayan dijital yayın platformu, CBS ve Viacom birleşmesinin ardından 2020’de Paramount+ olarak tekrar markalaştı.

Paramount Global’ın çatısı altında Nickelodeon Group, Showtime Networks ve MTV Branded Networks gibi markalar bulunuyor.

Paramount Plus Türkiye Diziler

Paramount+’ın yapımları arasında ise Star Trek dizileri, Yellowstone spin-off’ları, The Stand, The Offer, Tulsa King, iCarly, The SpongeBob ve Rugrats gibi yapımlar bulunuyor.

Platformun Türkiye’ye açılmasıyla mecra üzerinden izlenebilecek eserler arasında Paramount Pictures imzalı filmler, Showtime dizileri, Paramount+ orijinal yapımları ve Nickelodeon çizgi dizileri öne çıkıyor.

Paramount+ platformunun Türkiye’ye adım atmasını siz nasıl karşılıyorsunuz? Yayın servisindeki hangi yapımlar sizi bu mecradan abonelik aldırır? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Ranini TV

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for kuklacini kuklacini dedi ki:

    Sevindirici haber eğer uygun bir fiyata çıkarsa üye olabilirim.Kendileri benim son zamanlarda ençok sempati duyduğum ve içeriğini tükettiğim platform .Özellikle Yellowstone ve diğer Taylor eserleri için üç aylık abone olabilirsiniz.

    Yellowstone bence gerek ülke gerek global olarak (Amerika hariç orada bayağı izleniyor) bilinmemesi üzüyor. Yani oyuncular ve sahne çekimleri harika spin offu içinde geçerli. Senaryo olarak ise kendini ciddiye alıyor. Yellowstone’ a kesinlikle bir şans verin.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Türkiye Kuzey Işıkları

Kuzey Ülkelerini Aratmadı: Türkiye’nin Çeşitli Şehirlerinde Kuzey Işıkları Görüldü

Barbenheimer Film

Geçen Yaza Damga Vuran “Barbenheimer” Akımı Film Oluyor