in ,

Geçen Yaza Damga Vuran “Barbenheimer” Akımı Film Oluyor

Barbenheimer filmi için hazırlıkla başladı. Barbie ve Oppenheimer’ın aynı dönemde girmesiyle viral olan akım kendi filmine kavuşuyor.

Barbenheimer Film
- Reklam -
- Reklam -

Barbenheimer filmi geliyor. 2023 yaz gişesine damga vuran Oppenheimer ve Barbie yapımları, aynı gün vizyona girerek bir tür “akım” yaratmıştı. İşte şimdi bu akımın kendisine odaklanan apayrı bir sinema filmi geliştiriliyor.

Christopher Nolan’ın atom bombasının mucidi J. Robert Oppenheimer’ın hayatını anlattığı Oppenheimer ile Greta Gerwig’in ünlü oyuncak markası Barbie’nin macerasını konu alan filmi geçen yaz 21 Temmuz 2023 tarihinde vizyona girmişti.

Birbirine taban tabana zıt olan bu iki yapım, rakip stüdyolar tarafından geliştirilse de her iki filmin oyuncuları da birbirlerine destek açıklamalarında bulunmuş; stüdyolar da Barbenheimer akımıyla ortak bir reklam kampanyasına imza atmıştı. Hatta Warner Bros. Discovery’nin “Barbie Yazı Operasyonu” verdiği reklam kampanyası, Barbenheimer akımından çokça faydalanmıştı.

- Reklam -

Barbenheimer

Şimdi ise bu akımın kendisi bir sinema filmine konu alıyor. Ancak kendisine ilham veren dev prodüksiyonlu Barbie ve Oppenheimer’a kıyasla bu yapım bir tür B-movie olacak. Düşük bütçeli ve düşük prodüksiyon değerine sahip yapımlar için kullanılan bu tanım; kendi içerisinde bir kültüre sahip olması ve kendi kültlerini inşa edebilmesiyle de öne çıkıyor.

Barbenheimer Filmi Korku – Komedi Yapımlarıyla Tanınan Charles Band’e Emanet

Barbenheimer filmi Gingerdead Man vs. Evil Bong ve Zombies vs. Strippers gibi yapımlarla tanınan korku-komedi yönetmeni Charles Band tarafından yönetilecek. Projenin yapımcılığı ise Band’in Full Moon Features şirketi tarafından üstlenilecek.

The Hollywood Reporter’a konuşan Charles Band, projenin kesinlikle bir şaka olmadığını dile getirdi.

“Ama aynı zamanda bu iki filmi garip bir şekilde bir araya getirmek için bir şans. Barbie’nin tarzı ile Oppenheimer’ın karanlığının birleşiminden keyif almak için bir fırsat.

“Bunları bir araya getirdiğinizde kara mizah için böyle bir fırsatınız oluyor.”

Barbenheimer Filmi

- Reklam -

Barbenheimer Filminin Konusu Ne Hakkında?

Barbenheimer filmi erkek arkadaşı Twink Dollman ile birlikte sonu gelmeyen partilerin yaşandığı Dolltopia evreninde yaşayan bilim insanı oyuncak bebek Dr. Bambi J Barbenheimer’ın hikâyesini konu alıyor.

Dr. Bambi J Barbenheimer çocuklar tarafından acımasız muamelelere maruz kalıyor. Ardından da insanlığın sonunu getirecek bir atom bombası yaratmak için çalışmalara başlıyor.

Band yaptığı açıklamada, “Diğer tüm filmler karanlık ve iç karartıcı gibi görünüyor ve 2024’e girerken biraz mizaha ihtiyacımız var,” ifadelerine yer veriyor.

Barbenheimer Akımı Covid Vakalarını Tetikleyebilir

Film şu anda ön prodüksiyon aşamasında. Dolayısıyla oyuncu kadrosu ve vizyon tarihi gibi detaylar şu an için bilinmiyor.

İki farklı film evrenini birleştiren bu yapım hakkında sizin düşünceleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyası hakkında daha fazla detay için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: indy100

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Paramount Plus Türkiye

Amerika Merkezli Dijital Yayın Platformu Paramount+ Türkiye Pazarına Girmeye Hazırlanıyor

Bloodborne Film Uyarlaması

FromSoftware’ın Kült Oyunu “Bloodborne” Filme Uyarlanabilir