in , ,

FromSoftware’ın Kült Oyunu “Bloodborne” Filme Uyarlanabilir

Bloodborne film uyarlaması için hazırlıklar başlamış olabilir. Hayranlar ünlü FromSoftware oyununun remake’ini beklerken Sony Pictures’tan sinema adaptasyonu geliyor.

Bloodborne Film Uyarlaması
- Reklam -
- Reklam -

Bloodborne film uyarlaması yolda olabilir. Yönetmenliğini Hidetaka Miyazaki’nin üstlendiği FromSoftware imzalı video oyunun sinema perdesine konuk olacağı öne sürüldü.

FromSoftware’ın geliştiriciliğini, Sony Computer Entertainment’ın ise yayıncılığını üstlendiği Bloodborne 2015 yılında yayımlandı. Aksiyon rol yapma türündeki yapım oyunculardan ve eleştirmenlerden tam puan alırken hayranlar uzun süredir yapımın remake’ini bekliyordu.

Sony’den ise remake yerine bir film uyarlamasının gelebileceği haberi duyuldu. İddialara göre uyarlamanın senaristliği Gemini Man, Jack the Giant Slayer, Shrek Forever After ve Turbo yapımlarıyla tanınan Daren Lemke üstleniyor. Yapımcı koltuğunda ise Transformers ve G.I. Joe ile tanınan Sony Pictures’tan Lorenzo di Bonaventura oturacak.

- Reklam -

Bloodborne Filmi İddiası Sektörün İçinden Geliyor

Film endüstrisi içinden yaptığı haberlerle tanınan Daniel Richtman’ın aktardığına göre bir Bloodborne film uyarlaması için çalışmalar başladı. Yapımcı ve senarist tercihleri ortaya çıkmış olsa da filmin yönetmenliğini kimin üstleneceği henüz kesinleşmiş değil.

Bloodborne şimdiye kadar yapılmış en iyi video oyunlardan biri olarak anılıyor. Oyun piyasaya çıktığı dönem eleştirmenlerden son derece olumlu eleştiriler almış ve birçok ödül kazanarak o yılın en büyük video oyunu ödülü olan Yılın Oyunu’nda yarışmıştı.

Bloodborne Film

Eleştirmenlerin gözdesi olmanın ötesinde, yapım oyunculardan da karşılık görmüş ve çıkışından sonraki bir ay içinde 1 milyondan fazla kopya satmıştı.

Yıllar boyunca hayranlar, özellikle PlayStation 5’in piyasaya sürülmesinin ardından yeni bir remake için taleplerini dile getirdi. Yine de oyunun yaratıcıları FromSoftware bu konuda herhangi resmi bir açıklama yapmadı.

Bununla birlikte Bloodborne uyarlaması için ideal bir takvimden geçildiği de konuşuluyor. Korku filmleri gişede bir tür altın dönem yaşarken video oyun uyarlaması yapımlar da izleyicilerden güçlü geri dönüşler almayı başarabiliyor.

- Reklam -

Bloodborne Film Uyarlama

The Super Mario Bros. Movie 2023’ün en çok hasılat yapan ikinci filmi konumundayken HBO’nun The Last of Us uyarlaması da ortaya ciddi bir başarı öyküsü koyuyor.

Bloodborne film uyarlaması şimdilik iddia boyutunda.

İlginizi çekebilir: Oyundan Çizgi Romana… “Bloodborne” ile Hiç Bitmeyen Kâbuslar [İnceleme]

Siz bu uyarlama haberi hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Kaynak: X Fire

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Barbenheimer Film

Geçen Yaza Damga Vuran “Barbenheimer” Akımı Film Oluyor

The Bear

FX Dizisi “The Bear” 3. Sezon Onayını Aldı