in ,

Meta’nın Twitter Rakibi “Threads” Kısa Sürede 30 Milyon Kullanıcıyı Aştı (Yavaşlayacak Gibi de Durmuyor)

Threads 30 milyon kullanıcıyı geçti. Meta’nın Instagram’a bağlı Twitter benzeri sosyal medya platformu, şimdiden dişli bir rakip olduğunu kanıtladı.

Threads 30 Milyon Kullanıcıyı Aştı
- Reklam -
- Reklam -

Threads platformu açıldıktan sonra saatler içinde 30 milyon kullanıcıyı bünyesine katmayı başardı. Meta’nın Twitter benzeri sosyal medya platformuna üyelikler hız kaybedeceğe benzemiyor.

Şirketin başkanı Mark Zuckerberg, Meta’nın yeni uygulamasına ilk gününde 30 milyon kullanıcının kaydolduğunu söyledi. Uygulamayı ekim ayında Elon Musk tarafından satın alınan Twitter’a “dostça” bir rakip olarak sundu.

Musk’ın özellikle son Twitter’da yaptığı son değişikliklerden memnun olmayan kullanıcılar, birçok şirketin de bünyesine katıldığı yeni uygulamaya geçeceği tahmin ediliyor. Yeni platform kullanıcıların 500 karaktere kadar gönderi paylaşmasına izin veriyor ve Twitter’a benzer birçok özelliğe sahip.

- Reklam -

Meta'nın Twitter Rakibi "Threads" Kısa Sürede 30 Milyon Kullanıcıyı Aştı (Yavaşlayacak Gibi de Durmuyor)

Şu anlık yeni uygulamaya sadece iOS ve Android uygulamaları üzerinden ulaşılabiliyor. Yani masaüstünde bir tarayıcı kullanarak, kaydolan kullanıcıların hesaplarını görseniz bile tıpkı Instagram’ın ilk zamanlarında olduğu gibi üye olamıyor veya herhangi bir işlem gerçekleştiremiyorsunuz. Ayrıca uygulamaya üye olmak için bir Instagram hesabınızın olması şart koşuluyor.

Threads Uygulamasına Üye Olanlar Profillerini Tamamen Silemiyor: Ancak Hesaplarını Devre Dışı Bırakabilirler

Kısa sürede çok sayıda kullanıcıya erişen Threads’in rakipleri şimdiden eleştirilere başladı ve uygulamanın kullanabileceği veri miktarı hakkında uyarılarda bulundu. Apple App Store’a göre bu veriler, kullanıcıların kimlikleriyle bağlantılı sağlık, finans ve tarama verilerini içerebilir.

Bazı kullanıcılar, ilişkili Instagram profilini silmeden Threads profilinizi silmenin mümkün olmamasından duydukları endişeyi de dile getirdiler. Meta yetkilileri konuyla ilgili olarak BBC’ye şunları söyledi:

“Şu anda Instagram hesabınızı silmeden profilinizi silemezsiniz. Bu, üzerinde çalıştığımız bir konu. Bu aradaprofilinizi istediğiniz zaman devre dışı bırakabilirsiniz. Threads profilinizi devre dışı bırakmak Instagram hesabınızı devre dışı bırakmaz.”

Meta'nın Twitter Rakibi "Threads" Kısa Sürede 30 Milyon Kullanıcıyı Aştı (Yavaşlayacak Gibi de Durmuyor)

- Reklam -

Firma, devre dışı bırakmanın profilinizin, gönderilerinizin ve başkalarının gönderileriyle etkileşimlerinizin görünmeyeceği anlamına geleceğini de sözlerine ekledi.

Dilerseniz Instagram hesabınızdaki ayarlara girerek Threads verilerini indirebilir ve silebilirsiniz.

Meta’nın yeni Twitter rakibi uygulaması, şu anda İngiltere de dahil olmak üzere 100’den fazla ülkede indirilebilir durumda. Ancak yasal düzenlemeler nedeniyle henüz Avrupa Birliği üyesi ülkelerde kullanılamıyor.

Bizler de Kayıp Rıhtım olarak Threads uygulamasındaki yerimizi almış bulunuyoruz. Bizleri takip etmek isterseniz bağlantıya tıklayabilirsiniz: https://www.threads.net/@kayiprihtim

Threads Kayıp Rıhtım

Peki sizler Meta’nın yeni uygulamasına üye oldunuz mu? Twitter’a göre nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

7 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Ben de açtım. Kayıp Rıhtım belki beni takip eder :grin:

  2. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Ben de geçeyim bari. Twitter’a gıcık olmuşum zaten.

  3. Avatar for GKS GKS dedi ki:

    Yalnız sanırım profilinizi silebilmek için Instagram hesabınızın da silinmesi gerekiyor. Bilginiz olsun.

  4. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Hiç bir sosyal mecrayı kullanmıyorum kullanacağımı da sanmıyorum

  5. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Sign Up aşamasında takilip ana ekrana geri dönüyor. Ayni sorunu yasayan var mi?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2 cevap daha var.

Bob Marley: One Love Fragmanı

Bob Marley’nin Hayatı Film Oluyor: İşte “One Love”dan İlk Fragman

Xavier Dolan Sinema Bırakma Kararı

Ödüllü Yönetmen Xavier Dolan Sinemayı Bıraktığını Açıkladı: “Sanat İşe Yaramaz ve Kendini Adamak Zaman Kaybı”