in ,

Twitter, Threads Nedeniyle Meta’yı Dava ile Tehdit Ediyor

Twitter ile Meta arasındaki ipler, Threads uygulaması sebebiyle kopma noktasında. Yeni sosyal medya uygulaması ‘taklitçilik’ ile suçlanıyor.

Twitter, Threads Meta Dava
- Reklam -
- Reklam -

Twitter, dün lansmanını gerçekleştiren Meta’ya ait Threads uygulaması sebebiyle rakibini dava ile tehdit ediyor. Şirketin avukatı Alex Spiro, Meta CEO’su Mark Zuckerbeg’e gönderdiği mektupla “fikri mülkiyetlerinin ihlal edildiği” uyarısında bulundu.

Mark Zuckerberg’in Facebook ile başladığı macerası Instagram ve WhatsApp ile birlikte devasa bir sosyal medya şirketine dönüşen Meta ile devam ediyor. Meta, Twitter’a alternatif olabilecek yeni uygulaması Threads’in kapılarını aralarken dijital dünyada da hareketli günler yaşanıyor.

Instagram ile doğrudan entegre olan Threads uygulaması, 24 saat dolmadan 30 milyon kullanıcıya ulaşırken bu alanda da bir rekora imza atmayı başarmıştı.

- Reklam -

Instagram’ın milyarları bulan kullanıcı havuzundan yararlanarak güçlü bir çıkış yapan ve Elon Musk’ın Twitter’ına kafa tutmayı hedefleyen Threads, ilk dava tehdidini en büyük rakibinden aldı.

Twitter, Threads Meta Dava Tehdidi

Semafor’un haberine göre Twitter’ın avukatı Alex Spiro mektubunda Meta’yı, “Twitter’ın ticari sırlarına ve gizli bilgilerine erişimi olan ve olmaya devam eden eski  çalışanlarını işe almakla” suçladı.

Twitter, Threads Sebebiyle Meta’yı Dava Etmeye Hazırlanıyor

Spiro mektubunda, “Twitter fikri mülkiyet haklarını sıkı bir şekilde uygulamaya kararlıdır ve Meta’dan Twitter’ın ticari sırlarını ya da diğer son derece gizli bilgilerini kullanmayı durdurması için derhal adım atmasını talep etmektedir,” ifadelerini kullandı.

Meta sözcüsü Andy Stone bir Threads gönderisinde ise iddialara yanıt vererek, “Threads mühendislik ekibindeki hiç kimse eski bir Twitter çalışanı değil – böyle bir şey söz konusu değil,” şeklinde konuştu.

Eski bir kıdemli Twitter çalışanı da Threads’i geliştiren ekipte daha önce kendi şirketlerinde görev almış birisinden haberdar olmadığını aktardı.

- Reklam -

Threads 30 Milyon Kullanıcıyı Aştı

Öte yandan Twitter’ın sahibi Elon Musk da bu haberlere atıfta bulunan, “Rekabet iyidir, hile değil,” sözlerini kullandı.

Musk geçen ekim ayında 44 milyar dolar karşılığında ünlü mikroblog sitesini satın almıştı. Aradan geçen sürede, şirkete Mastodon ve Bluesky gibi mecralar şirkete rakip olmak üzere çalışmalarını hızlandırmıştı. Ancak ardında Instagram ve Facebook gibi bir güç olan Threads, bu yarıştaki en avantajlı platform olarak görülüyor.

Kayıp Rıhtım’ı Threads üzerinden takip etmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Siz bu gelişmeyi nasıl yorumluyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Reuters

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for cankutpotter cankutpotter dedi ki:

    Bana sorarsanız durum biraz abes. Threads dışında bir sürü mikroblog platformu var, Mastadon ve Bluesky mesela. Madem fikri mülkiyet, hepsini dava etsin.
    Her şey bir kenara, Twitter’ın bu hâle gelmesinin sebebi de Elon Musk’ın yaptıkları. Meta’yı da Zuckerberg’i de günahım kadar sevmem ama şu bir gerçek, Threads şu an Twitter’ın karşısına dikilebilecek en ciddi rakip. Diğer platformların hiçbiri bu kadar ses getirmedi ki zaten Musk’ın korkusunun da bu olduğunu düşünüyorum. Filler tepişiyor, değişen bir şey yok.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Polieuktos Kazısı Heykel

İstanbul’daki Polieuktos Kazısı’nda Yerin Yalnızca 2 Metre Altından 1.500 Yıllık Heykeller Çıktı

Ingiltere Dev Baltalar

İngiltere’de ‘Buz Devri’nden Kalma 300.000 Yıllık Dev Baltalar Bulundu