in ,

İngiltere’de ‘Buz Devri’nden Kalma 300.000 Yıllık Dev Baltalar Bulundu

İngiltere’nin Kent kontluğunda, Buz Devri yıllarından kalma gizemli baltalar bulundu. Bilim insanları, baltaların neden bu kadar büyük olduğunu çözemedi.

Ingiltere Dev Baltalar
- Reklam -
- Reklam -

İngiltere’nin Güney Doğu bölgesinde bulunan Kent kontluğunda, Buz Devri’nden kalma gizemli baltalar gün yüzüne çıkartıldı. Araştırmacılar, baltaların ne amaçla bu kadar büyük tasarlandığını henüz keşfedemedi.

İngiltere’deki tarih öncesi tortularda, iki dev el baltası ortaya çıkartıldı. Yaşları 300.000 yıldan fazla olan bu aletler öyle büyükler ki taşınmaları oldukça zor. Arkeologlar, henüz nihai bir karara varamasalar da bu el aletlerinin bir güç ve beceri gösterisi sırasında kullanılmış olabileceğini düşünüyor.

Ülkenin güneyindeki derin Buzul Çağı tortullarından birisi yaklaşık bir ayak uzunluğunda (30 santimetre) olan iki adet dev tarih öncesi el baltası çıkartıldı. Tırtıklı kenarlar oluşturmak için her iki tarafı yontulmuş çakmaktaşı levhalardan oluşan 300.000 yıllık aletler, Kent’teki Medway Vadisi’nin yukarısındaki bir yamaçta gömülü 800’den fazla eser arasında bulundu.

- Reklam -

İngiltere Dev Baltalar Kent

İngiltere’de Bulunan ‘Dev’ Baltalar Merak Uyandırdı

Londra Üniversitesi Arkeoloji Enstitüsü’nden kıdemli arkeolog Letty Ingrey, verdiği demeçte, “Bu aletleri 22 santimetreden uzun oldukları için ‘dev’ olarak tanımlıyoruz. Elimizde bu boyut aralığında iki balta var,” ifadelerini kullandı.

Arkeologlar bu tür aletlerin genellikle hayvanları kesmek ya da onların derilerini yüzmek için kullanıldığını düşünüyor. Ancak Ingrey bu özel el baltalarının, “O büyüklükte nasıl kolayca kaldırılıp kullanıldıklarını hayal etmenin zor olduğunu,” ifade ediyor.

“Belki de diğer aletlere kıyasla daha az pratik veya daha sembolik bir işlevi yerine getiriyorlardı. Bir güç ve beceri göstergesiydi.”

İngiltere Dev Baltalar Buzul Çağı

- Reklam -

Medway Vadisi 300.000 yıl önce geyiklerin, atların, artık soyu tükenmiş olan düz dişli filler (Palaeoloxodon) ve aslanların yaşadığı önemli bir avlanma bölgesiydi.

İlk insanların bu bölgeyi, Medway’de halkları ve kültürleri yeni yeni ortaya çıkmaya başlayan Neandertaller ile paylaşmış olabileceği düşünülüyor.

Ingrey açıklamalarını şöyle tamamlıyor:

“Şu anda bu kadar büyük aletlerin neden yapıldığını veya hangi erken insan türünün bunları kullandığından emin değiliz. Bu bölge, bu heyecan verici soruları yanıtlama şansı sunuyor.”

Siz bu keşifleri nasıl değerlendiriyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, arkeoloji dünyasından daha fazla haber için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Insider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Twitter, Threads Meta Dava

Twitter, Threads Nedeniyle Meta’yı Dava ile Tehdit Ediyor

Kripto Para Dünyasında Yenilikçi Bir Bakış: KoinTimes

Kripto Para Dünyasında Yenilikçi Bir Bakış: KoinTimes