Menu
in ,

Çin Mitolojisi Temalı Disney Dizisi “American Born Chinese” İlk Sezonun Ardından İptal Edildi

American Born Chinese 2. Sezon için iptal kararı çıktı. Disney, oyuncu kadrosunda Michelle Yeoh ve Ke Huy’un da yer aldığı fantastik dizisi ile yolları ayırdı.

American Born Chinese 2. sezon düşük izlenme oranları nedeniyle iptal edildi. Disney’in dijital yayın platformu Disney Plus’ta yayınlanan yapım, ilk sezonun ardından ekranlara veda etti.

Özellikle The Daniels tarafından perdeye taşınan Everything Everywhere All at Once filminin 7 dalda Oscar kazanmasının ardından yapımın başrolleri Michelle Yeoh ve Ke Huy ikilisinin yeni projeleri merakla bekleniyordu.

Çinli sanatçı Gene Luen Yang’ın 2006 senesinde okurlarla buluşan Eisner ödüllü grafik romanından ekrana taşınan American Born Chinese için Disney’in beklentileri yüksekti. Kung Fu sporuyla Çin mitolojisinden elementleri bir araya getiren yapım; IMDb’de 7/10, Rotten Tomatoes’ta ise %94 eleştirmen puanına sahip.

- Reklam -

İlk sezonu toplamda 8 bölümden oluşan American Born Chinese Mayıs 2023 tarihinde izleyicilerle buluşmuş, aradan geçen altı aya rağmen de yeni sezon onayı alamamıştı.

Disney, American Born Chinese 2. Sezon için İptal Kararı Verdi

Neticede Disney’in kararı American Born Chinese 2. sezon ile yola devam etmemekten yana oldu. Variety’nin edindiği bilgilere göre platform dizinin yaratıcı dozundan oldukça memnundu. Ancak izlenme oranları, yeni sezona yeşil ışık yakılması için yeterli olamadı.

Öte yandan dizinin yapımcılarının yapımı başka kanallara satmayı planladığı da gelen bilgiler arasında. Eğer bu hamle gerçek olursa American Born Chinese 2. sezon başka bir platformda ya da TV kanalında izleyicilerin karşısına çıkabilir.

“Mitolojik bir tanrının oğluyla arkadaş olmasıyla hayatı sonsuza dek değişen sıradan bir Amerikalı gencin yaşadığı sıkıntı ve zorlukları” anlatan dizinin oyuncu kadrosunda Ben Wang, Michelle Yeoh, Yeo Yann Yann, Chin Han, Jimmy Liu, Ke Huy Quan, Sydney Taylor ve Daniel Wu gibi isimler yer aldı.

Dizinin yaratıcılığını Kelvin Yu üstlenirken Destin Daniel Cretton dizide yönetmen ve yürütücü yapımcı olarak görev yaptı. Melvin Mar ve Jake Kasdan da Yang, Erin O’Malley ve Asher Goldstein ile birlikte yürütücü yapımcılık görevini üstlendi. American Born Chinese dizisinin yapımcılığını ise The Walt Disney Company altında hizmet veren 20th Television stüdyosu üstlendi.

American Born Chinese 2. Sezon için verilen iptal kararını nasıl değerlendiriyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, TV dünyasından daha fazla gelişme için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Variety

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version