Menu
in ,

İlk Sezonunda Dahmer’e Odaklanan “Monster” Dizisinin Yeni Konusu Belli Oldu

Monsters: The Lyle and Erik Menéndez Story geliyor. Ryan Murphy’nin seri katil temalı Netflix dizisinin yeni sezon detayları ortaya çıktı.

Monsters: The Lyle and Erik Menéndez Story ile Ryan Murphy’nin Monster evreni genişliyor. İlk sezonunda Jeffrey Dahmer’e odaklanan dizi, 2. sezonunda Lyle ve Erik Menendez’in cinayetlerini takip edecek.

Netflix’in rekorlar kıran dizisi Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story; sezon finalinin ardından yeni bir rotaya girdi. American Horror Story ile tanınan Ryan Murphy ile Glee’den Ian Brennan tarafından yaratılan dizi, Netflix’ten yeni sezon siparişini geçen kasım ayında aldı. “Monsters” başlığında tekrar markalaşan dizi, her sezon farklı bir seri katile odaklanarak yoluna devam edecek.

Monsters 2. Sezon için belirlenen seri katiller ise Lyle ve Erik Menendez kardeşler oldu. Suç antolojisinin yeni sezonunda sansasyon yaratan Lyle ve Erik Menéndez davasına odaklanılacak. Kardeşlerin cinayet davası 1993 yılında Court TV üzerinden yayınlandığında, medyada geniş yer tutmuştu.

- Reklam -

Menendez Kardeşler 1989 yılında bir gece vahşice ebeveynlerini öldürmüş ve o gece dışarıda olduklarını öne sürerek polisin şüphesinden bir süreliğine uzakta kalmayı başarmışlardı. İkili sonraki birkaç ay içinde babalarının servetiyle lüks bir hayat yaşamaya başlamıştı. Ancak suçlarını, bir terapiste itiraf ettiklerinde işler değişti. Amerika’da büyük ilgiyle takip edilen olayda, kardeşler yalnızca babalarının duygusal istismarını değil; onları cinayete sürükleyen cinsel istismarı da ortaya koymuşlardı. Neticede Menendezler 1996 yılında mahkum edildi ve ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Monsters: The Lyle and Erik Menéndez Story 2024’te Yayınlanacak

Ryan Murphy imzalı Netflix dizisi, Menendez Kardeşler’in ekrana ilk defa çıkışı olmayacak. Daha önce bir belgesel ve özel sunum hazırlanmış, 2017’de 8 bölümlük Law & Order True Crime: The Menéndez Murders izleyicilerle buluşmuştu. Bu yapımda kardeşlerin avukatı Leslie Abramson’ı canlandıran Edie Falco Emmy adaylığı da almıştı.

Dizinin yeni sezonu, Menendez cinayetlerinin karmaşık doğasını ve kardeşlerin eylemlerinin ardındaki temele odaklanacak. Son yıllarda davanın yeniden incelenmesiyle genç kuşaklar sosyal medyada Lyle ve Erik’i destekleyen paylaşımlarda bulundu.

Monsters: The Lyle and Erik Menéndez Story başlıklı sezonda başrollerin kimler tarafından oynanacağı şu an için belirsizliğini koruyor.

Murphy, yeni sezonda Dahmer’deki ortağı Ian Brennan ile bir kez daha buluşacak. Yapımın ilk sezonu iki ay içerisinde 1 milyar saat izlenme sayısına ulaşmıştı.

Yeni sezon 2024 yılı içerisinde izleyicilerle buluşacak. Netflix şimdiden 3. sezon siparişini de vermiş durumda.

Monsters: The Lyle and Erik Menéndez Story için sizin beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla dizi içeriği için bizleri Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version