Menu
in , ,

Distopik Roman Serisi “The Hunger Games” Tiyatro Oyunu Oluyor

The Hunger Games tiyatro oyunu olarak sahnelenmeye hazırlanıyor. Conor McPherson, ünlü roman serisini sahneye taşıyor.

The Hunger Games tiyatro oyunu olarak sahneye taşınmak için gün sayıyor. Suzanne Collins’in dünyaca ünlü ditopik roman serisi Açlık Oyunları, sinemanın ardından şimdi de tiyatroya konuk oluyor.

Açlık Oyunları tiyatro oyunu olarak sahnelenmeye hazırlanıyor. Olivier ödüllü oyun yazarı Conor McPherson, Suzanne Collins’in çok satan romanları sayesinde tanınan Panem dünyasını sahneye taşıyacak. Jennifer Lawrence’ın başrolünü üstlendiği sinema uyarlamalarının ardından şimdi bu distopik dünya Londra sahnelerinde yeniden canlandırılacak.

Conor McPherson, Girl From the North Country ve The Weir gibi ünlü oyunlarıyla tanınan bir isim ve yeni tiyatro uyarlamasını hayata geçirmek için yönetmen Matthew Dunster ile işbirliği yapacak. Matthew Dunster ise 2:22 – A Ghost Story ve Hangmen gibi eserlere imza atmış bir yönetmen. Tiyatro oyununun Londra’nın West End bölgesinde 2024 sonbaharında prömiyer yapması planlanıyor.

- Reklam -

Tiyatro uyarlaması serinin ilk kitabına dayanacak ve hikâye, Jennifer Lawrence’ın sinema uyarlamasında canlandırdığı Katniss Everdeen’ın genç kız kardeşi yerine cesurca katıldığı acımasız Açlık Oyunları yarışmasnıı konu alacak. Serinin 15 yıllık tarihinde ilk sahne uyarlaması da böylece hayata geçmiş olacak.

The Hunger Games Tiyatro Oyunu 2024’ün Sonbahar Aylarında Sahne Alacak

Yazar Suzanne Collins, Açlık Oyunları’nı Londra sahnesine taşıyacak olan Conor McPherson ve Matthew Dunster gibi muhteşem bir ekiple işbirliği yapmaktan büyük heyecan duyduğunu belirtti.

Conor McPherson ise şunları söyledi:

“Suzanne Collins, günümüzde daha da fazla yankı bulan klasik bir hikâye yarattı. Gerçeğin kendisinin giderek daha fazla tartışmalı hâle geldiği bir dünyada Açlık Oyunları özellikle gençler için direnç, kendi kendine yetme ve bağımsız ahlaki sorgulama değerlerini güzel bir şekilde ifade ediyor. Bu eseri yeni bir tiyatro seyircisi nesline ve Suzanne Collins’in uzun soluklu hayranlarına sunmak için büyük bir heyecan duyuyorum.”

Matthew Dunster da projeye katılmak için bir an bile tereddüt etmediğini belirterek, “Yapımcılar başlığı söylediğinde, sadece, ‘Durun! Ben de varım,’ dedim.” ifadesini kullandı.

Tam adı The Hunger Games On Stage olan tiyatro uyarlaması, 2024 sonbaharında Londra sahnelerinde izleyiciyle buluşacak. Ancak hayranlar öncesinde, serinin öncesini anlatan The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes filmi 17 Kasım 2023 tarihinde sinema salonlarında izleme şansına sahip olacak.

2016 yılında bir başka popüler gençlik serisi olan Harry Potter, Lanetli Çocuk adlı bir tiyatro oyunuyla sahneye taşınmıştı.

The Hunger Games tiyatro oyunu fikrine siz nasıl yaklaşıyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, benzer tiyatro dünyası haberleri için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version