in ,

2022 Goodreads En İyi Fantastik Roman Adayı “Yıldıztozu Hırsızı” Türkçede

Yıldıztozu Hırsızı Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Chelsea Abdullah’ın fantastik türdeki romanı, 2022 Goodreads Okur Ödülleri’ne aday olmayı başardı.

Yıldıztozu Hırsızı: Chelsea Abdullah'dan Fantastik Roman
- Reklam -
- Reklam -

Yıldıztozu Hırsızı Türkçede. Chelsea Abdullah imzalı fantastik roman, GO! Kitap etiketiyle yayımlanıyor.

Kuveytli-Amerikalı yazar Chelsea Abdullah, 2022 yılında yayımlanan ilk romanı The Stardust Thief ile adını geniş bir kesime duyurmayı başardı ve Sandsea (Kumdenizi) Üçlemesi’nin temellerini attı.

Yazar Kuveyt’te doğup büyüdü. Colorado Boulder Üniversitesi’nden mezun oldu. Duquesne Üniversitesi’nde İngilizce alanında yüksek lisans derecesi aldı. 2022 yılında yayımlanan ilk romanı Yıldıztozu Hırsızı, Binbir Gece Masalları ve Orta Doğu mitolojisi enesinli fantastik bir dünyada geçiyor.

- Reklam -

Chelsea Abdullah

Publishers Weekly, Abdullah’ın romanını “canlı betimlemeleri ile ortamı hayata geçirdiğini” ve “gizem ve büyü duygusu yarattığını” sözleriyle övdü. The New Arab ise kurgusuna geleneksel halk hikâyelerini dahil etmesini ve “hikâyeler içinde hikâyeler, masallar içinde masallar örüşünü” takdir etti.

Üçlemenin ikinci kitabı The Ashfire King’in de orijinal dilinde Ocak 2025’te yayımlanması bekleniyor.

İlk defa Mayıs 2022’de yayımlanan The Stardust Thief, 2022 Goodreads Okur Ödülleri’nde En İyi Fantastik Kurgu adayı olarak gösterildi.

Yıldıztozu Hırsızı – Chelsea Abdullah | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Yıldıztozu Hırsızı - Chelsea Abdullah

- Reklam -

İnsanlar sürekli masallar uydurur ama masallar bile gerçek kırıntılarından doğar.

Çok küçükken anne babasını trajik bir şekilde kaybeden Loulie, yanında küçüklüğünden beri onu koruyan sihirli bir cinle, cinlerin düşman olarak görüldüğü ve avlandığı bir şehirde gizlice ticaret yapmaktadır. Bir zamanlar cinlere ait olduğu bilinen, sahibine inanılmaz güçler sağlayan sihirli emanetlerin peşindedir.

Ancak Loulie, çekingen oğlunun hayatını kurtarınca, güce doymayan sultanın dikkatini çeker. Tüm cinlerin varlığına son vermeye kararlı sultan, Loulie’yi, oğlunu ve kendi sırlarına gömülü fedaisi Aisha’yı imkansız bir görev için Kumdenizi’ne gönderir. Kumdenizi’nde onları gulyabaniler, intikam peşinde bir cin prensesi ve çöl kumlarına gizli tehlikeler beklemektedir.

Masalların gerçek, illüzyonun ise hakikat olduğu bir dünyada Loulie düşmanlarının, büyüsünün, hatta kendi geçmişinin bile göründüğü gibi olmadığını keşfedecek ve kendini içinde bulduğu bu gerçeklikte kim olacağına karar vermek zorunda kalacaktır.

Toplamda 624 sayfadan oluşan eserin çevirisini Uğur Mehter, editörlüğünü ise Burcu Karatepe üstleniyor. Yıldıztozu Hırsızı, 28 Haziran 2024 Cuma günü itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Yıldıztozu Hırsızı’nın konusunu nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni çıkan kitaplardan haberdar olmak için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ejderha Mızrağı 40. Yıl Dragonlance Chronicles Özel Baskı Kitap

“Ejderha Mızrağı” Serisinin 40. Yılı, Özel Baskı “Dragonlance Chronicles” Kitabıyla Kutlanacak

Yeni X-Men Çizgi Roman Serisi Sentinels

“X-Men”in Yeni Döneminde Mutant Avcısı Sentinellar Geri Dönüyor