Menu
in ,

“Yu-Gi-Oh!”un Yaratıcısından Yeni Marvel Mangası: Secret Reverse

Secret Reverse duyuruldu. Yu-Gi-Oh! mangasının yazarı Kazuki Takahashi’den yeni Iron Man ve Spider-Man maceraları yolda.

Secret Reverse adlı manga duyuruldu. Yu-Gi-Oh! serisinin yaratıcısından Marvel evreninde geçecek yeni çalışma yolda.

Bu sene New York’ta düzenlenen Comic Con bünyesinde VIZ Media, Marvel ile birlikte çıkaracağı yeni mangasını duyurmuştu. Açıklamadan sonra VIZ Media sosyal medya hesabı üzerinden haberi doğruladı. Secret Reverse olarak adlandırılacak mangada Iron Man ve Peter Parker Japonya’da ortaya çıkan tehlikeli bir zenginin ölümcül planlarını durdurmaya çalışacak. Yapılan açıklamaya göre serinin ilk sayısının 2022 yılında okuyucu ile buluşması bekleniyor.

Marvel’ın 2013 yılında başlattığı ve Amerikan çizgi roman kültüründen çıkıp karakterlerini anime ve manga kültürüne adapte ettiği Marvel Anime Projesi’ne son hızla devam ediyor. Secret Reverse mangası da Marvel bünyesinde devam eden projenin en son ve en yeni eserlerinden birisi. Çizgi roman devi bundan önce Trigun, Death Note ve Black Lagoon gibi tanınan animelere imza atmış Madhouse ile birlikte kısa anime serileri de çıkarmıştı. Bunun yanı sıraX-Men, Wolverineve Blade gibi serilerin de manga adaptasyonları yapıldı.

- Reklam -

Secret Reverse, Yu-Gi-Oh! Mangasının Yaratıcısından Geliyor

Secret Reverse projesine geçen isim ise Yu-Gi-Oh! ile tanınan Kazuki Takahashi oldu. Japon sanatçı böylece Marvel’ın yeni yolculuğunda Asya pazarında dikkat çekmesi planlanan bir serinin başına geçti.

Kazuki Takahashi’nin tek sayı olarak planladığı Yu-Gi-Oh! mangası ilk olarak 1996 yılında yayınlanmıştı. Eserin genel olarak beğenilmesiyle birlikte manga haftalık Shounen Jump dergisinde okurlarla buluşmaya başladı. 2004 yılına kadar devam eden manganın daha sonrasında çeşitli kart oyunu ve anime uyarlamaları da yapıldı.

Yu-Gi-Oh! zamanın klasik manga fikirlerinden farklı olarak daha çok korku ve gerilim barındıran eser genellikle ölümle sonuçlanan kart oyunlarını konu alıyordu. Manga ve anime genç Yugi’nin antik bir piramidin sırrını çözmesiyle başlıyor. Sonrasında piramide hapsolmuş kumara ve kart oyunlarına oldukça düşkün firavunun ruhu, Yugi’nin bedenini ele geçiriyor. Böylece Yugi Mutou kendisini dünyanın çeşitli köşelerinde gerçekleşen oldukça tehlikeli kart oyunlarının içerisinde buluyor.

Amerikan çizgi roman karakterlerinin manga adaptasyonlarında yer alması aslında yeni başlayan bir akım değil. Marvel bünyesinde tek sayılık bir Wolverine mangası okuyuculara sunulmuştu. Bunun yanı sıra DC de Attack on Titan’ın yapımcısı Kodansha ile birlikte Superman’in Japonya’da geçen manga adaptasyonu üzerinde çalışmıştı.

Sizin yeni Marvel mangası hakkında düşünceleriniz neler? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CBR

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version