Menu
in

Daryl Gregory’nin Yazdığı Çizgi Roman “Maymunlar Gezegeni” Raflarda

Çeşitli ödülleri ve adaylıkları bulunan yazar Daryl Gregory’nin yazdığı, ünlü Maymunlar Gezegeni serisinden uyarlanan çizgi roman dilimize kazandırıldı.

Daryl Gregory, fantazi ve bilimkurgu türlerinde roman ve çizgi romanlar kaleme alan bir yazar. Yazdıklarıyla; Dünya Fantazi Ödülü ve Shirley Jackson Ödülü gibi yarışmalarda aldığı ödüller yanı sıra Nebula Ödülü ve Philip K. Dick Ödülü gibi prestijli büyük ödüllerde adaylıkları da bulunuyor.

Haberimize konu olan eseriyse, Dokuzuncu Sanat etiketiyle dilimize çevrilen Maymunlar Gezegeni (Planet of the Apes) adlı çizgi roman serisi. Çizimlerini Carlos Magno’nun yaptığı çizgi roman, orijinal Planet of the Apes film serisinin 500 yıl öncesini konu alıyor. Tanıtım bülteniyse şu şekilde:
Gezegenimiz değiştiğinde değişmeden kalacak olan şey nedir?

 Yoksa her şey aynı kalırken sadece isimler mi değişecek? İnsanlığın o büyük birikimine gelecekte ne olacak? Yoksa geleceğe sadece kör bir iktidar savaşı mı miras kalacak? Büyük bir çöküntü mü yoksa başka bir dünya mümkün mü? Dünün, bugünün ve Maymunlar Gezegeni’nin cevapları şaşırtıcı derecede aynı olabilir mi? Peki şimdilik… SAVAŞ?
Ne yazık ki eserin künye bilgilerine ulaşamadık. Siz de bu dünyaya dâhil olmak istiyorsanız, çizgi roman raflardaki yerini aldı, iyi okumalar.

- Reklam -

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

Yorum Yap

Exit mobile version