Menu
in

Grafik Roman “Küçük Şeyler” Çıktı

Siyah-beyaz çizimleri ve büyük boy baskısıyla Küçük Şeyler, çağımızın hastalığı olan gündelik stresi ve kaygıyı konu ediniyor.

Okulda başarısız olmak stres yaratır. Bir de üstüne arkadaşlarla sorun yaşıyorsanız alın size stres çarpı iki. Etrafa ayak uydurmak da başlı başına bir dert. Etti mi çarpı üç?

Gündelik hayatın stresi ve beraberinde gelen kaygıyla korkuyu konu eden Küçük Şeyler, adı üzerinde olan küçük şeylerden de mutlu olunabileceğini görsel bir şölenle bize hatırlatmaya geliyor.

Desen Yayınları tarafından harika bir baskıyla, üstelik büyük boy olarak bizlerle buluşturulan eser, Mel Tregonning imzasını taşıyor. Dahası, dünyanın her yerinde geçerli olan sorunlara ve çözümlere ışık tutuyor.

- Reklam -

Küçük Şeyler | Arka Kapak

“Sanat, yaşamımızdaki sessiz anlara ses verebilendir ve Küçük Şeyler bunu çok içten bir duyarlıkla başarıyor.”
– Shaun Tan

Sıradan bir çocuğun endişelerini anlatıyor Küçük Şeyler. Okulda başarısız oldukça stres duyan; arkadaşlık edinmekte, ortama ayak uydurmakta daha da zorlanan bir çocuğun evrensel hikâyesi bu.

Avustralyalı sanatçı Mel Tregonning, tek bir sözcüğe ihtiyaç duymadan küçük bir oğlan çocuğun iç dünyasını anlattığı Küçük Şeyler’de, insanın ruhunun barındırdığı kaygı, korku gibi duyguların üzerine eğiliyor. Ve bunu yaparken insanı mutsuz hissettiren şeylerin yanı sıra, mutlu hissettirecek bazı küçük şeylerin de var olabileceğini fısıldayıp kimsenin kusursuz ve eksiksiz olmadığını hatırlatıyor.

Özel ciltli baskısı ve kuşe kâğıt, büyük boy siyah-beyaz resimleriyle koleksiyon değeri taşıyan Küçük Şeyler, her okuyuşta farklı duygular duyumsatan içten hikâyesiyle etkileyici bir eser.
Şirin Etik‘in yayına hazırladığı eser, Desen Yayınları aracılığıyla meraklılarını bekliyor.

Hazal Çamur

2009 yılında Kayıp Rıhtım'a elimi verdim, sonra da ruhumu kaptırdım. Bu yolun devamında çeşitli gazetelerin kitap eklerinde kitap incelemelerim, TRT Radyo 1'de canlı yayın konuğu olarak katılıp kurgu edebiyatını anlattığım 2 yayın, 5 yıldır süren Kahramanın Yol Türküsü adlı kendi edebiyat temalı radyo yayınım, kitap inceleme videoları serim Kayıp Rıhtım İnceliyor ve bir de bonus olarak Oyungezer Dergisi'nin kültür sanat sayfalarında düzenli yazarlığım oldu. Tüm bunların yanı sıra, gerçek hayatın sıkıcılığında, bir bilgisayar mühendisi olarak yaşıyorum. Ama biz ona Clark Kent kimliğim diyelim.

Yorum Yap

Exit mobile version