Menu
in

Sandman Evreni 4 Yeni Çizgi Roman Serisiyle Genişliyor!

Sandman 30. yılında yepyeni serilerle kendi evrenini genişletmek için geri dönüyor! Ancak bu sefer yazar koltuğunda Neil Gaiman’ı değil, farklı kişileri göreceğiz.

Neil Gaiman’ın ilk Sandman çizgi romanları yayımlanalı 30 yıl geçti. DC, Sandman‘i basma kararı verdiğinde işlerin buralara geleceğinin pek de farkında değildi. Sekiz yıl süren seri tüm çizgi roman piyasasını kökünden değiştirdi. Ve şimdi Sandman, kendi evrenini oluşturarak geri dönüyor!

Tüm payı Sandman‘e vermek biraz haksızlık olabilir tabii. Birkaç yıl sonra çıkan Watchmen ve diğer yetişkin serileri ile çizgi romanın sadece çocuklara yönelik bir tutku olmadığı, edebi değerlerinin azımsanamayacağı kesinleşmiş oldu. Öyle ki, ‘A Midnight Summer Night’s Dream’ adlı sayı World Fantasy Award‘ı kazanan ilk çizgi roman oldu.

- Reklam -

Gaiman seriyi bitirmiş olmasına rağmen 2003 yılında The Sandman: Endless Nights ve 2013 yılında The Sandman: Overture ile tekrar bu dünyaya geri dönmüştü. Serinin bazı karakterleri de DC’nin farklı çizgi romanlarında da ara ara görünüyordu. Ancak Gaiman bu sefer Sandman evrenini genişletmek için büyük bir kararla karşımıza çıkıyor. EW‘nin haberine göre DC Comics işbirliğiyle yeni bir yaratıcı ekip tarafından oluşturulacak dört yeni Sandman çizgi romanı geliyor!

Sandman Universe başlığı altında yayınlanacak çizgi romanların yazarı bu sefer Gaiman olmayacak. Kendisi olayları yakından takip edecek elbet ancak her seri başka bir yazarın eseri olarak tasarlandı. Bu ağustos ayında çıkacak bir sayılık özel hikaye ile Sandman Universe resmi olarak başlamış olacak.

House of Whispers‘ın yazarı Nalo Hopkinson olarak belirlendi. Gaiman‘in Erzulie ve voodoo ile alakalı bu kitapta Hopkinson‘ı seçmesinin nedeni yazdığı bilimkurgu, fantazi ve tarih içerikli kitapların başarıları. Kendisinin Afrika kökenlerinden de hoşlandığını dile getirmeden edemiyor.

Books of Magic‘in yazarıysa Kat Howard. Gaiman bu yazardan bahserderken kendisiyle 7-8 yıldır farklı projelerde çalışıyor olduğunu ve büyüyü ele alış biçiminden etkilendiğini söylüyor.

Lucifer‘in yazarı Dan Watters olacak. Mike Carey ve Holly Black‘in boşluğunu doldurmak oldukça zor ancak Dan bunu yapabilecek bir yaratıcılığa sahip.

The Dreaming‘in yazarı ise Si Spurrier olacak. Seri kütüphaneci Lucien ve Kuzgun Matthew’u konu edinecek.

Sandman evreninin genişlemesine sevinmemek elde değil. Her ne kadar yazar koltuğunda Gaiman’ı göremeyecek olsak da, bu seriyi merakla beklediğimiz gerçeğini pek de değiştirmiyor! Siz ne dersiniz?

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

Yorum Yap

Exit mobile version