Menu
in

Spider-Gwen’in Maceraları “Daha Büyük Güç” ile Devam Ediyor

Marmara Çizgi’nin bizlerle buluşturduğu, yurt dışında oldukça sevilen Spider-Gwen ciltlerine bir yenisi daha katıldı.

Dünya-65’e hoş geldiniz. Burada radyoaktif bir örümcek tarafından ısırılıp süper güçler kazanan kişi Peter Parker değil, eski sevgilisi Gwen Stacy. Polis güçlerinin başında Frank Castle, yani Punisher var. Daredevil ise Kingpin’in en büyük düşmanı değil, en has adamı…

Spider-Gwen ilk olarak 2014’te yayınlanan Edge of Spider-Verse’te tek sayılık bir yan karakter olarak çıkmış, ancak çok kısa sürede büyük bir popülarite yakalamış ve sonunda kendi çizgi-romanına kavuşmuştu. Marmara Çizgi de geçtiğimiz sene bu yepyeni ve heyecan verici karakterin ilk cildini Spider-Gwen #0: En Çok Aranan adıyla Türk çizgi roman severlerle buluşturmuştu. Şimdiyse sıra ikinci ciltte.

Spider-Gwen #1: Daha Büyük Güç adıyla çıkan yeni sayının arka kapak yazısı şöyle:
GWEN STACY YENİDEN AĞLARINI KUŞANDI VE ÇÖZMESİ GEREKEN YEPYENİ, BAMBAŞKA BİR GİZEM VAR!

- Reklam -

Dünya-65’in Spider-Woman’ı, Lizard tehdidinin Peter Parker’la birlikte kollarında öldüğünü sanıyordu. Ancak ortaya çıkan yeni sürüngen olayı yüzünden Peter’ın sadece hayatından değil ölümünden de kuşku duyuyor. Gwen’in babası Yüzbaşı George Stacy, Gwen’in ikili hayatıyla boğuşurken Osbornların ortaya çıkışıyla birlikte sorunlar da artıyor – ve Gwen, kendini S.H.I.E.L.D.’ın en çok arananlar listesinde buluyor! Belki Dünya-616’nın Spider-Woman’ı Jessica Drew, Gwen’e güç ve sorumlulukla ilgili dersler verebilir ve Gwen bu nasihatleri Goblinlerle savaşırken kullanabilir!

Ayrıca: Dünya-65’in Captain America’sı olaylara dahil olurken, kalkanı kimin taşıdığını öğreneceksiniz – ama acaba Captain America, Gwen’in tarafını mı tutacak?

Bu ciltte Jason Latour tarafından yazılıp Robbıe Rodriguez, Chris Visions ve Rico Renzi tarafından çizilen Spider-Gwen #1-6 sayıları bir araya getirilmiştir.
Tulgan Köksal‘ın çevirdiği cildin editörlüğü Nihan Alak‘a ait. Kısa süre önce satışa sunulan çizgi roman raflarda okurlarını bekliyor. Örümcek Adam’ın alternatif boyutlardaki maceralarına ilgi duyan ve yeni bir şeyler arayanlara tavsiye olunur.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Yorum Yap

Exit mobile version