Menu
in ,

Spider-Man’in Siyah Kostümü ve Ardında Yatan Gerçekler

Peter Parker siyah kostümünün basit bir giysiden fazlası olduğunu fark ettiğinde, Spider-Man hikâyelerine yeni bir soluk katacak olan Simbiyotların önünü açmıştı.

Peter Parker ilk defa Spider-Man karakterine büründüğünde kahramanlara özgü mavi ve kırmızı renkli kostümüyle göründü. Sonraları onu bu ikonik kostümünde görmeye o kadar alışmıştık ki, 1984 yılında Tom DeFalco, Roger Stern ve Ron Frenz’in kaleminden çıkan Amanzing Spider-Man 252. sayısında siyah bir kostümü o zamanın eleştirmenleri tarafından garip karşılanmıştı. Battleworld gezegeninde keşfettiği bu siyah kostüm ilk başlarda mavi-kırmızı kostümünden biraz daha heyecan vericiydi o kadar. Parker’ın düşüncelerine göre görünüşünü değiştirebiliyor ve istenildiği zaman toplanıp normal kıyafetleriyle gezmesine olanak sağlıyordu. Ayrıca hasar aldığında da kendisini yenileyebilme özelliğine sahipti. En azından Peter Parker öyle sanıyordu.

Fakat Amazing Spider-Man çizgi romanında gördüğümüz üzere, uykusunda siyah kostüm Parker’ı ele geçiriyor ve gece boyunca şehirde dolanıyordu. Fakat o sırada rüya görmekte olan Parker uyandığında kendisini yorgun hissediyor ve neden olduğunu anlayamıyordu. Her gece uykusunda siyah kostümü tarafından kovalandığını gören Örümcek Adam, bir şeylerin ters gittiğine dair endişelenmeye başlamıştı.

- Reklam -

Yorgun geçen gecelerin ve korkunç rüyaların ardından Peter Parker kostümü Fantastik Dörtlü’nün bir üyesi olan Reed Richards’a götürmeye karar verir. Böylece garip bir dünyada bulduğu uzaylı kostümüne dair her şeyin gerçeğe kavuşacağından emindir. Nitekim öyle olur ve Reed Richards bunun uzaylı bir symbiote (simbiyot) olduğunu ve bir süre sonra taşıyıcısına tamamen bağlanıp onu ele geçireceğini anlatır.

Spider-Man Siyah Kostüm Sonrası Kontrolü Kaybediyor

Bunun üzerine Spider-Man için işler tersine döner. İlk başlarda daima üzerinde taşıdığı kostümü bu sefer çıkarıp atmak için uğraşır fakat simbiyot kendisini Peter Parker’a daha da bağlar. Mr. Fantastic bu süre içinde uzaylının sonik seslere karşı hassasiyetini fark eder ve sonunda Örümcek Adam’ı bu canlı kostümden ayırmayı başarırlar.

The Spectecular Spider-Man serisinin 98. sayısına kadar Baxter binasında saklanmakta olan simbiyot bir şekilde oradan kaçar ve uzun zamandır ayrı kaldığı konağına geri döner. Spider-Man için korkunç günler geri gelmiştir. Uzun uğraşlar sonucu kilise çanlarını kullanarak simbiyottan ayrılmayı başarır ve uzaylı kendisine yeni bir konak bulur. Sonrasında Venom olarak bileceğimiz Eddy Brock Spider-Man’in siyah kostümünün mirasını devralır.

Simbiyot anlatısının temelinde yer alan bu hikâye aslında yapılan işlerin basit birer renk değişikliğinden ziyade çizgi romanlara derinlik katan unsurlar olduğunu gösteriyor. Önceleri sadece siyah bir kostüm olan uzaylı, şimdilerde Spider-Man’in en azılı düşmanlarından birisi haline geldi. Heyecan verici öykülerin ve yeni maceraların kapısı böylece aralanmış oldu.

Siz Spider-Man’in siyah kostümü hakkında ne düşünüyorsunuz? Venom ve simbiyot anlatılarını başarılı buluyor musunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CBR

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version