Menu
in

DMZ Çizgi Romanı Diziye Uyarlanıyor

Vertigo’nun distopya türündeki çizgi roman serisi DMZ, HBO Max dizisi oluyor. Projenin başında Ava DuVernay var.

Netflix ve Disney+’ın en iddialı rakiplerinden birisi olmaya hazırlanan HBO Max platformu uyarlama dizilerine bir yenisini daha ekliyor. Vertigo’nun meşhur çizgi roman serisi DMZ, yönetmen Ava DuVernay’in ellerinde HBO Max dizisi oluyor.

2005 – 2012 tarihleri arasında 72 sayı olarak yayınlanan ve Brian Wood, Riccardo Burchielli ikilisi tarafından yaratılan DMZ çizgi roman serisi yurt dışında oldukça popüler.

Amerika’da gerçekleşen bir iç savaş sonrası Manhattan adasının kurtarılmış bölge ilan edildiği bir distopya olan DMZ’de, Eski Amerika ve Özgür Eyaletler arasındaki savaşa konuk oluyoruz. Bu sırada hayatta kalmaya çalışan insanları merkezine alan çizgi roman sürükleyici bir hikâyeye sahip.

- Reklam -

Yönetmen ve yapımcı Ava DuVernay’in ellerine şekillenecek DMZ’nin pilot bölümünün 2020’nin ilk aylarında çekilmesi bekleniyor.

HBO Max’in DMZ Uyarlaması Orijinalinden Farklı Bir Yol Çizecek

Ava DuVernay adına Queen Sugar, Selma, Middle of Nowhere, 13th gibi yapımlardan aşinayız. DuVernay aynı zamanda Jack Kirby’nin meşhur uzay operası The New Gods’ı da sinemaya uyarlamaya hazırlanıyor.

Haberimize konu olan DMZ’de ise serinin çizgi romanına kıyasla bazı değişiklikler yapılacak. Bunlardan birisi hikâyenin odaklanacağı kahramanla ilgili. Görünen o ki Ava DuVernay, öykünün merkezine Matty Roth’u değil de, ismi henüz açıklanmayan kadın bir ilk yardım görevlisini koymak niyetinde. Bu değişikliğin hikâyeyi nasıl şekillendireceği ise merak konusu.

Dizinin senarist koltuğunda ise Westworld ve Sons of Anarchy gibi yapımlardan tanıdığımız Roberto Patino var.

Warner Media’nın yeni gözbebeği HBO Max’te yayınlanması planlanan dizinin geleceği, önümüzdeki aylarda çekilecek pilot bölüm sonrasında belli olacak.


* WandaVision, Kevin Feige’nin İsteğiyle Hayat Buldu

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

Yorum Yap

Exit mobile version