Menu
in

James Wan, Dylan Dog’u Televizyona Uyarlıyor

The Conjuring, Saw ve Aquaman filmleriyle dikkatleri çeken James Wan, meşhur İtalyan çizgi roman serisi Dylan Dog’u televizyona uyarlıyor.

Çizgi roman uyarlamalarının artık televizyon ve sinemayı domine ettiği bir dönemde yaşıyoruz. Her ne kadar bu uyarlamaların çoğu süper kahraman uyarlamaları olsa da artık yapımcılar diğer çizgi romanları da adapte etmek için arayış içerisindeler. Bu da durum izleyici de memnun ediyor gibi gözüküyor.

Bahsettiğimiz bu süper kahraman uyarlamalarının bir örneği olarak Aquaman’in yönetmen koltuğunda oturan James Wan, şimdi de başka bir çizgi roman için harekete geçiyor.

Dylan Dog Dizisi Toplamda 10 Bölümden Oluşacak

Ünlü yönetmen, İtalyan çizgi roman sektörünün en çok okunan ve sevilen eserlerinden biri olan Dylan Dog’u televizyon ekranlarına getirmek için çalışmalara başladı. Esere olan sevgisini ve saygısını dile getiren James Wan işi hakkıyla yapabilmek için çizgi romanın yayıncısı Sergio Bonelli ile birlikte çalışacak.

- Reklam -

Tiziano Sclavi’nin ellerinden çıkan ve seriye baş kahramanının ismini veren kült çizgi romanın dizisi toplamda 10 bölümden oluşacak.

Dylan Dog karakteri bir İngiliz dedektif, ama bildiklerinizden biraz farklı. Meslektaşlarının aksine onun araştırdığı suçlular bildiğimiz türden değil. Arama listelerindeki suçlular oldukça sıra dışı. Çünkü Dylan, bir kâbus avcısı. Yardımcı Grouch ile beraber canavarların, vampirlerin, zombilerin, hayaletlerin ve kurt adamların peşine düşen dedektif, izleyicilerine tam anlamıyla büyük bir eğlence ve korku vadediyor.

Dizinin yayın tarihi ve kanalı hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

Dünyada toplamda 50 milyon kopyadan fazla satan bu ünlü eser ülkemizde ne yazık ki pek tanınmıyor. Seri Türkiye’de Lal Yayınları tarafından basılmıştı.

Olası dizinin gelişiyle birlikte ülkemizde de Dylan Dog’a ilginin artacağı düşünülüyor.


* Lauren Cohan, The Walking Dead’e Dönüyor

M. Halit Koçak

1994’te Erzurum’un soğuk bir kış gününde doğan, beyaz saçlarını ailesinden genetik yoluyla alan biri. Daha geçen seneye kadar dünyayı kurtarabileceğini sanan Çevre Mühendisi. Film, kitap, dizi, karikatür oyun ve müziğin her türlüsüne ilgisi vardır ama parası yoktur. Denize ve denize yazılan bütün şiir, öykü ve hikayelere aşıktır. Bağımsız ve amatör olan bütün yapımlar onun için tutkudur. Onu her yerde ‘’Tavşan’’ diye bulabilirsiniz.

Yorum Yap

Exit mobile version