Menu
in

The Wire Oyuncusu Michael K. Williams Hayatını Kaybetti

Michael K. Williams yaşamını yitirdi. The Wire dizisinde Omar Little karakterini canlandıran aktör, 54 yaşında aramızdan ayrıldı.

The Wire dizisi ile tanınan Michael K. Williams hayatını kaybetti. ABD’li aktör 54 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü yıldızın cansız bedeni evinde ölü bulundu.

Son yıllarda HBO’nun popüler suç dizisi The Wire’daki Omar Little rolü ile adından söz ettiren Michael K. Williams aramızdan ayrıldı. 1966 yılında Brooklyn’de dünyaya gelen aktör 5 defa Primetime Emmys’e aday gösterilmiş ve pek çok ödülü hanesine kazandırmıştı.

2002 – 2008 yılları arasında The Wire’daki Omar Little rolü ile karşımıza çıkan aktör, Boardwalk Empire, Assassin’s Creed, 12 Years a Slave, Motherless Brooklyn ve Ghostbusters (2016) gibi yapımlarda da rol almıştı. Oyuncu son olarak 2020’de Lovecraft Country, 2021’de Body Brokers, F Is for Family’de ve bu yıl içerisinde Vital Signs, Surrounded, 892 gibi işlerde yer bulmuştu.

- Reklam -

Michael K. Williams Aramızdan Ayrıldı: Aşırı Doz Şüphesi

Oyuncunun cansız bedeni, aktörün yeğeni tarafından Brooklyn’deki evinin oturma odasında bulundu. Daha önce uyuşturucu problemi olduğu basına da yansıyan Williams, 2012 yılında NJ adlı haber sitesine yaptığı açıklamada “ateşle oynadığını” kabul etmişti. New York polisinin yaptığı ilk açıklamalar da evinde ölü bulunan aktörün aşırı doz uyuşturucu madde kullanımı nedeniyle hayatını kaybetmiş olabileceğini gösteriyor. Ancak konu hakkında adli tıp henüz bir açıklamada bulunmadı.

The Wire’dan rol arkadaşı Clarke Peters, BBC’ye yaptığı açıklamada oyuncunun ne kadar cömert ve yetenekli bir isim olduğunu belirtti. Ayrıca Williams’ın probleminin bir türlü çözülememiş olmasından duyduğu öfkeyi de paylaştı. Peters, sinema sektörünün kimi zamanlar oyuncuların bağımlılıklarını suiistimal ettiğine dikkat çekti.

Oyuncunun ölümü sonrasında sinema dünyasından önemli isimler acılarını sosyal medyadan paylaştı. 2019’da Motherless Brooklyn filminde Williams ile birlikte rol alan Edward Norton da acısını Twitter hesabından paylaştı. Norton, bu haberi “midesine yumruk yemiş” gibi karşıladığını belirtirken Williams ile çalışmanın kendisine tanınmış en büyük ayrıcalıklardan birisi olduğunu kaydetti.

The Wire’ın yayıncısı HBO ise üzüntülerini şu sözlerle bildirdi:

“20 yılı aşkın süredir HBO ailesinin bir üyesi olan Michael Kenneth Williams’ın ölümünü öğrenmek bizi yıktı. Dünya onun muazzam yetenekleriyle tanıyorken biz onu gerçek bir dost olarak biliyorduk. Tarifi imkânsız bu kayıp için ailesine en derin taziyelerimizi sunuyoruz.”

Michael K. Williams hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: BBC, NY Times

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version