Menu
in

Moon Knight’ta Geçen ‘Ermeni Soykırımı’ İfadesinin Ardından Türk Kullanıcılar Yapıma 1 Puan Vermeye Başladı

Moon Knight dizisinin ilk bölümünde yer alan ‘Ermeni Soykırımı’ ifadesinin ardından, Türk kullanıcılar yapıma IMDb üzerinden 1 puan vererek tepki gösterdi.

Moon Knight dizisi ilk bölümü ile sosyal medyada tepki çekti. Marvel’ın yeni Disney+ yapımında geçen Ermeni Soykırımı ifadesinin ardından bazı Türk izleyiciler yapıma IMDb’de 1 puan vermeye başladı.

Marvel Sinematik Evreni’nin dördüncü aşama yapımlarından biri olan Moon Knight, ilk bölümü ile Disney+’taki yerini aldı. Başrolünde Oscar Isaac’in yer aldığı yeni macera, Marvel’ın ikonik bir çizgi roman karakterini daha live-action evrene aktarıyor. Yayınlanması hayranlar tarafından uzun bir süredir beklenen yapımda Isaac dışında ayrıca Emily VanCamp (Sharon Carter), Ethan Hawke (Randall Spector), Gaspard Ulliel (Anton Mogart) ve May Calamawy gibi isimler de yer alıyor. Jeremy Slater’ın başında bulunduğu dizinin ilk bölümünü ise Mohamed Diab yönetiyor.

Dizinin yayınlanan ilk bölümü ise Türk izleyiciler tarafından eleştiriyle karşılandı. Bölümün 35. dakikasında Ethan Hawke’ın canlandırdığı Randall Spector karakteri şu repliği kullanıyor:

- Reklam -

“Ammit özgür olsaydı Hitler’in sebep olduğu yıkıma engel olabilirdi. Roma İmparatorluğu’na, Ermeni Soykırımı’na, Pol Pot’a.”

Söz konusu ifadeler sosyal medyada Türk izleyiciler tarafından tepkiyle karşılandı. Ekşi Sözlük’te açılan “moon knight’a imdb’de 1 veriyoruz kampanyası” ile IMDb’ye üye olan Türk kullanıcılar, yapıma 1 ile 3 arasında düşük puanlar verdiler ve yapımı sert şekilde eleştirdiler. Genel olarak siyasetten ve politik yalanlardan uzak durulması gerektiği belirtilen yorumlarda, Ermeni Soykırımı’nın gerçek olmadığına ve bölümün tamamen politik bir dil içerdiğine de değindiler.

Moon Knight Dizisindeki ‘Ermeni Soykırımı’ İfadesinin Ardından Gelen Tepkiler

İşte IMDb üzerinden yapılan yorumlardan bazıları:

Siyasetten uzak durun!

Tek amacınız var o da eğlence. Aptal yazarlarınız bunun farkında olmalı ve siyaset yapmak yerine sadece hikâyeye odaklanmalıdır. Hiçbir tarihi ve siyasi bilgiye sahip değiller. Gelmiş geçmiş en kötü Marvel dizisi!

Soykırım bir yalandır

Ermeni Soykırımı diye bir şey yoktur. Yanlış şeyleri bir dizinin konusu yapmak yerine araştırın. O zaman gerçekleri göreceksiniz.

Yalanlar

Ermeni Soykırımı yalandır. Bununla ilgili ‘General Harbord Raporu’na bakın. Bu yüzden bu konuda bir lanet olamaz. Kelimeler tarihi değiştiremez veya yeniden yazamaz.

Soykırım Saçmalığı

Soykırım saçmalığını bırakın… Çok saçma ve tüm film endüstrisi bu saçmalığı her filmde ya da dizide pompalamaya çalışıyor. Utanç verici… Bunun dışında gösteri yeterince iyi değildi. Fragmanlar daha fazlasını vaat ediyordu ancak yavan buldum.

Eleştirisel yorumlar dışında 1 puan veren ve Ermeni Soykırımı’ndan bahseden yorumların silinmesini isteyen kullanıcılar da oldu. İşte bazı karşıt yorumlar:

Kötü Puan Verenleri Görmezden Gelin

Düşük puan vermeyi bir kenara bırakın, Ermeni Soykırımı’nı inkâr ediyorlar ve sadece adı geçiyor diye diziye kötü puan vermek için örgütleniyorlar. Onlar 1 puan vermeden önce dizinin puanı 8.8’lerdeydi. Dizi gerçekten çok iyi ve ilk bölümün ardından Marvel’ın en iyilerinden biri olma ihtimali var. Hikâye anlatımı, sinematografi ve Oscar Isaac harika.

Mükemmel

Olumsuz yorumlara kulak asmayın, dizi harikaydı ve eminim daha da iyi olacak. Karakter ortaya çıktığında ayağa kalktım ve tezahürat yaptım. 40 yıllık bir Moon Knight hayranıyım.

Ermeni Soykırımı’nı Tanıdığınız için Teşekkürler

İnkârcıların gerçeklerle ilgilenmediklerini biliyorum ve tüm olumsuz yorumları kendi yanlış anlayışlarından yola çıkarak yapmak istiyorlar. Bu dizi eğlenceli ve Moon Knight’ın ekranda kanlı canlı görmek beni heyecanlandırdı.

Dizide yer alan Ermeni Soykırımı ifadesi aynı zamanda Reddit’te farklı konuların açılmasına ve üzerine benzer yorumlar yapılmasına da neden oldu.

Moon Knight’ın ilk bölümünü izlediniz mi? Söz konusu sahne konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Yorum Yap

Exit mobile version