Menu
in

Neil Gaiman: “Sandman Dizisinin İlk Sezonu Prelüdler ve Noktürnler’i Anlatacak”

Neil Gaiman, Netflix’in bizlere sunmaya hazırlandığı Sandman dizisi için açıklamalarda bulundu. Gaiman’ın dediklerine göre dizinin ilk sezonu Prelüdler ve Noktürnler kitabını ve biraz daha fazlasını içerecek.

Bundan bir hafta önce Sandman dizi uyarlaması haberini sizlere verirken içimi hem büyük bir heyecan hem de büyük bir korku kaplamıştı. Sandman daha ilk sayısıyla sizi özel bir şey okuduğunuza ikna eden, mükemmel bir eser. Böyle bir şaheserin dizisinin çekilmesi, sevdiğimiz çizgi roman panellerinin canlanması ister istemez büyük bir heyecana sürüklüyor bizi. Ama işin bir de korku tarafı var ki bu olasılıktan bahsetmek bile istemiyorum.

Tabii bu korkularımızı dindiren çok büyük bir gerçek var; bu kült eseri yapan adam Neil Gaiman’ın yapımcı koltuğunda oturması. Neil Gaiman kendi elleriyle hayat verdiği Morpheus’u bir kez daha bizlerle buluşturmaya hazırlanırken bir yandan da içimize su serpecek açıklamalar yapıyor. Gaiman’ın kendi Twitter hesabından yaptığı açıklamaya göre Sandman dizisinin ilk sezonu Prelüdler ve Noktürnler kitabını ve biraz daha fazlasını içerecek.

Gelen bilgilere göre on bir bölümden oluşacak dizinin ilk sezonu için bu şahane bir karar. Prelüdler ve Noktürnler çizgi romanının sekiz fasikülden oluştuğunu düşünürsek her fasiküle bir bölüm ve Gaiman’ın bahsettiği “biraz daha fazlası” için fazladan birkaç bölüm kulağa harika geliyor.

Prelüdler ve Noktürnler Ne Anlatıyor?

Prelüdler ve Noktürnler hikâyesinde rüyaların efendisi Morhpeus’un tutsaklığı, intikamı, ona ait olan eşyaları bulması ve tabii ki hakkı olan Düşler Diyarı’nı geri almasını anlatıyor. Her ne kadar bu konu hakkında daha fazla şey anlatmak istesem de hem diziyi izleyecekler hem de dizi yüzünden çizgi romanı alıp okuyacaklar için sürprizi bozmak istemiyorum. Hikayeyle ilgili konuştuğumuz yazıları dizinin çıktığı zamana saklıyorum.

Dizinin ilk sezonunun sadece Prelüdler ve Noktürnler’i konu alacak olması iyi hoş ama daha önemli sorularımız var. Mesela rüyalarımızın efendisi Morpheus kim olacak? Biricik Ölüm’ümüzü kim canlandıracak? Açıkçası şu aralar hazır yapım şirketlerinin göz bebeğiyken ben Keanu Reeves’e hayır demem.

Başroller kim olursa olsun gerçekten çok büyük bir yapımın ayak sesleri geliyor gibi. Siz Neil Gaiman’ın açıklamalarını beğendiniz mi? İlk on bir bölümün sadece Prelüdler ve Noktürnler’e ayrılmasına ne diyorsunuz? Bir de sizin Morpheus için önerdiğiniz oyuncu kim? Bunların hepsinin cevabını merakla bekliyoruz!


* Muhteşem Bir Sandman Kısa Filmi | Türkçe Altyazılı

* Sandman – Prelüdler ve Noktürnler: Rüyalar ve Kâbuslar Arasındaki Harikalar Diyarı

M. Halit Koçak

1994’te Erzurum’un soğuk bir kış gününde doğan, beyaz saçlarını ailesinden genetik yoluyla alan biri. Daha geçen seneye kadar dünyayı kurtarabileceğini sanan Çevre Mühendisi. Film, kitap, dizi, karikatür oyun ve müziğin her türlüsüne ilgisi vardır ama parası yoktur. Denize ve denize yazılan bütün şiir, öykü ve hikayelere aşıktır. Bağımsız ve amatör olan bütün yapımlar onun için tutkudur. Onu her yerde ‘’Tavşan’’ diye bulabilirsiniz.

Yorum Yap

Exit mobile version