Menu
in

Outlander 6. Sezon Yayın Tarihi Açıklandı: Macera Uzun Bir Aradan Sonra Devam Ediyor

Outlander 6. sezon yayın tarihi açıklandı. Diana Gabaldon romanlarından uyarlanan tarihi fantastik dizinin devam sezonu 2022’de gelecek.

Outlander 6. sezon yayın tarihi açıklandı. Ancak, hayranlar Jamie ve Claire’in dönüşünü görmeden önce biraz daha bekleyecek. Diana Gabaldon’un aynı adlı roman serisinden uyarlanan Starz dizisi 2022’de ekranlardaki yerini almaya başlayacak.

İlk defa 2014 yılında yayınlanmaya başlayan Outlander, istemeden zamanda geriye giden 2. Dünya Savaşı hemşiresi Claire Randall’ın maceralarını konu alıyor. Claire, gittiği bu geçmişte Kuzey İskoçya’da hayatının aşkı Jamie Fraser ile tanışıyor ve olaylar gelişiyor. Dizinin heyecan veren 5. sezonu toplamda 12 bölümden oluşuyordu ve Mayıs 2020’de sonlandı. Ancak o dönemlerde tüm dünyaya yayılan Koronavirüs pandemisi nedeniyle çekimler uzunca bir süre ertelendi. Neyse ki, hayranlar artık uzun süredir bekledikleri 6. sezon için bir çıkış tarihine sahipler.

Dizinin yayın tarihi, bizzat yazar Diana Gabaldon tarafından serinin dokuzuncu kitabı olan Go Tell the Bees That I Am Gone’ın lansman etkinliği sırasında duyuruldu. Yazar, merakla beklenen yeni sezonun 6 Mart 2022’de başlayacağını resmen açıkladı.

- Reklam -

Outlander 6. Sezon Fragmanı | İZLE

6. sezon Claire (Caitríona Balfe) Lionel Brown (Ned Dennehy) ile yaşadığı berbat karşılaşmadan kaçmasını ve Fraser’s Ridge’e geri dönmesini içerecek. Yani 5. sezonun kaldığı yerden devam edecek. Starz kanalının açıklamalarına göre yeni sezon, Claire ve Jamie’nin (Sam Heughan) aileleri için en iyisini seçimi yapmaya zorlanacakları Devrimci Savaş tehdidine odaklanacak.

Yabancı serisinin altıncı kitabı olan Kar ve Kül’e (A Breath of Snow and Ashes) dayanacak olan 6. sezon Frasers’ın siyasi çalkantı sırasında Güney’in vahşi doğasında bir kasaba olarak bile kabul edilmeyen küçük Kuzey Karolina yerleşimlerinde barışı korumak için çabalamasını da anlatacak.

Dizide Caitríona Balfe ve Sam Heughan ile birlikte Duncan Lacroix, Sophie Skelton, Richard Rankin, Tobias Menzies, César Domboy, Lauren Lyle, John Bell, Graham McTavish, Grant O’Rourke ve Caitlin O’Ryan gibi isimler de yer alıyor. Yürütücü yapımcıları arasında ise Ronald D. Moore, Matthew B. Roberts, Maril Davis, Toni Graphia, Andy Harries ve Jim Kohlberg bulunuyor.

Hayranlar her ne kadar şu anda dizinin 6. sezonunu bekliyor olsalar da, kanal tarafından 7. sezon onayı da geçen mart ayında verilmişti.

Outlander’ın önceki sezonlarını izlemiş miydiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Yorum Yap

Exit mobile version