in

Outlander 7. Sezon Onayı Aldı: Tarihi Fantastik Dizi Yola Devam Ediyor

Outlander 7. sezon onayı aldı. Zaman yolculuğu temalı tarihi drama yapımı, 6. sezon öncesinde yeni bölümler için siparişi aldı.

Outlander 7. Sezon Onayı
- Reklam -
- Reklam -

Outlander 7. sezon onayı aldı. Amerikalı yazar Diana J. Gabaldon’un aynı adlı roman serisinden uyarlanan dizi, ekrandaki macerasına devam edecek. Tarihi drama ve fantazi türündeki yapımın 6. sezonu ise henüz yayınlanmadı.

Sinema ve dizi odaklı Amerikan televizyon kanalı Starz yapımı olan Outlander dizisi ilk olarak 2014 yılında yayınlanmaya başladı. Ronald D. Moore’un (Battlestar Galactica, Star Trek: Generations) yaratıcılığını üstlendiği yapımın başrollerinde Caitriona Balfe (Escape), Sam Heughan (Island at War) ve Duncan Lacroix (Outlaw King) yer alıyor.

Dizinin 6. sezon bölümleri normal şartlar altında geçen yıl yayınlanacaktı. Ancak tüm dünyayı etkileyen Koronavirüs salgını, Outlander’ı da vurdu. Geciken dizi henüz yeni sezonunu yayınlayamadan bir sonraki sezon için onayını almış oldu. 7. sezon, Diana J. Gabaldon’un aynı adlı serisinin 7. kitabı olan An Echo in the Bone’dan uyarlanacak ve 12 bölüm sürecek.

- Reklam -

Outlander 7. Sezon Çekimleri Henüz Başlamadı

Zaman yolculuğu temalı diziler arasında yer alan yapım, istemeden zamanda geriye giden 2. Dünya Savaşı hemşiresi Claire Randall’ın (Caitriona Balfe) maceralarını konu alıyor. Claire, Kuzey İskoçya’da hayatının aşkı Jamie Fraser (Sam Heughan) ile tanışıyor ve olaylar gelişiyor.

Claire ve Jamie’nin İskoç İç Savaşı, Amerikan Devrim Savaşı gibi pek çok önemli tarihi olaylara şahit olduğu zaman yolculuğu dizisinde 5. sezon 2020 yılında sona erdi. Pandemi nedeniyle 6. sezon çekimleri aksadı.

Outlander 7. Sezon Onayı

Nihayet 6. sezon için çalışmalar başladı. Çekimlerin de ortasına gelinmiş durumda. Outlander 6. sezon bölümleri büyük ihtimalle bu yılın son aylarına doğru yayında olacak. 7. sezon çekimlerine başlamak için de fazla zaman kaybedilmeyecek.

- Reklam -

Outlander 6. sezon Amerikan Devrimi’ni daha derinlemesine işleyecek. İlhamını ise Gabaldon’un aynı serideki A Breath of Snow and Ashes adlı kitabından alacak. 

Kitap serisi 8 ana kitap ve pek çok yan kitaptan oluşuyor. Serinin 9. kitabı olan Go Tell the Bees That I Am Gone ise henüz yayınlanmadı. Gabaldon’un Outlander kitapları Türkçeye Epsilon Yayınevi tarafından kazandırılıyor.

Dizinin ilk 4 sezonu ülkemizde Netflix üzerinden izlenebiliyor.

Peki siz Outlander’ı takip ediyor musunuz? Gelecek sezondan beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for wabanimo wabanimo dedi ki:

    Outlander hayranları olarak çok sevindik​:blush::dancer:

  2. Avatar for merveriii merveriii dedi ki:

    Çok mutlu etti bu haber :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ay Madenciliği

Ay Madenciliği Yıldırım Tekniği ile Mümkün Hâle Gelebilir

Los Angeles Lakers Dizisi Kadrosu Adrien Brody HBO

Los Angeles Lakers’ı Anlatacak HBO Dizisine Adrien Brody Takviyesi