Menu
in , ,

Süper Kahraman Furyası Sürüyor: Marvel’ın 2019’da Yayınlanacak Tüm Film ve Dizileri

Süper kahramanlar dünyamızı sarmalamaya devam ediyor. Marvel’ın 2019 yılında yayınlanacak tüm film ve dizilerini sizler için listeledik.

Marvel beyazperdeyi ve televizyon ekranlarını ele geçirmiş vaziyette. Bazı yapımları iptal olsa bile, görünen o ki etrafımızı sarmalamaya devam edecek. Karakter ve hikâye konusunda geniş bir içeriğe sahip olan Marvel, yapımcılar için içerik cenneti. Birçok farklı karakterlerin yer aldığı farklı yapımlar çekmeye müsait.

Bir yanda kafayı allak bullak eden Legion gibi bir seriye imza atabiliyorken, diğer yanda intikamcı Punisher’ın karanlık hikâyesine konuk olabiliyoruz. Yapımcıların da buna para akıtması tabii ki hayranları için heyecanlandıran bir durum. Hâl böyle olunca 2019’da da kâh sinemada kâh ekranlarda birçok Marvel yapımıyla karşılaşmaya devam edeceğiz.

Gelin bu sene hangi Marvel işleri sahne alacak hep birlikte bakalım:

- Reklam -

Not: Sıralama tarihe göre yapılmıştır.


Dizi | The Gifted: 2. Sezon | Hâlihazırda Yayınlanıyor

Geçen sene kış mevsiminde 2. sezonu yayınlanan X-Men temelli dizi, hâlihazırda 2019’da ekranlarda boy göstermeye devam ediyor. Genel olarak çok öne çıkan yahut çok iyi eleştiriler alan bir yapım olmasa bile, genç-yetişkin sevenleri başta olmak üzere kendine bir hayran kitlesi edinmeyi de başardı.

Olası Disney ve Fox arasındaki anlaşmanın, Noah Hawley’nin Legion’u gibi Fox’un sahibi olduğu The Gifted dizisi için etkisi ne olur şimdilik bilemiyoruz.

Dizi | The Punisher: 2. Sezon | 18 Ocak

Yeni sezonunun yayınlanmasına son 1 hafta kaldı… Silahlar çekildi, cipsler hazırlandı. Yeni macera bizi bekliyor.

Marvel’ın Netflix kanadındaki yapımları gittikçe olumsuz eleştiriler altında boğulurken, intikamcı karakterimiz Frank Castle’ın (Jon Bernthal) hikâyesini izlediğimiz “The Punisher” övgüleri hak eden ilk sezonla merhaba demişti. Hâl böyle olunca devamı da sabırsızlıkla beklenir oldu.

Daredevil ile birlikte Netflix cephesinin sağlam yapımlarından birisi olmasıyla dikkat çeken diziyi, umarız gelecekte iptal kervanında görmeyiz.

Film | Captain Marvel | 8 Mart

Marvel Sinema Evreni’nin kaptanı. Uzun süredir beklenen lider: Carol Danvers! Son aşamada geldi, bakalım bu devasa evrenin assolist görevini ne derece üstlenebilecek.

Başrolünde Oscar ödüllü oyuncu Brie Larson’un yer aldığı film, Samuel L. Jackson (Nick Fury), Ben Mendelsohn (Talos), Djimon Hounsou (Korath), Lee Pace (Ronan), Jude Law (Mar-Vell) ve Agents of S.H.I.E.L.D. dizisinden bildiğimiz Clark Gregg (Phil Coulson) gibi önemli oyuncuları barındırıyor. Büyük sonu izleyeceğimiz Avengers: Endgame’den bir ay önce vizyona girecek. Bakalım sona bir kala bu film bizi tatmin edecek mi?

Film | Avengers: Endgame | 26 Nisan

O büyük, beklenen sona az kaldı. Doctor Strange’in söylediği o bir olasılık neydi? Şahit olmaya çok yakınız artık. Büyük oyuncular ve karakterler Marvel Sinema Evreni’ne elveda edecek, yenilereyse hoş geldin denecek. Beklerken sizleri ilk filmi için yaptığımız incelemeye davet edelim.

Belki de senenin Marvel kanadında en beklenen filmi. Yönetmen koltuğunda yine Russo kardeşler yer alıyor. Oyuncu kadrosuysa yıldızlar geçidi: Robert Downey Jr. (Iron Man), Chris Evans (Captain America), Josh Brolin (Thanos), Scarlett Johansson (Black Widow), Chris Hemsworth (Thor), Jeremy Renner (Hawkeye), Brie Larson (Captain Marvel), Danai Gurira (Okoye), Evangeline Lilly (The Wasp), Paul Rudd (Ant-Man), Karen Gillan (Nebula), Mark Ruffalo (Hulk), Don Cheadle (War Machine), Bradley Cooper (Rocket Raccoon).

Dizi | Cloak & Dagger: 2. Sezon | Yaz

Geçtiğimiz sene yayınlanmaya başlayan dizi Cloak & Dagger eleştirmenler tarafından pek iyi yorumlar almamıştı. İzlenme olarak da diğer Marvel yapımlarına göre daha az rakamlarda seyretmişti.

Dizinin başındaki isim Joe Pokaski, ekibin ikinci sezon hakkında heyecanlı olduğunu söyledi. Bakalım o heyecanı izleyiciler tadacak mı?

Film | X-Men: Dark Phoenix | 7 Haziran

Beyazperdede izlediğimiz son X-Men film serisinde olaylar kızışacak. Önceden X-Men filmlerinde yapımcı koltuğunda oturan Simon Kinberg, film başındaki ilk deneyimiyle Dark Phoenix’in yönetmenliğini üstlenecek.

Kinberg’e göre bu film karakterler için önemli bir dönüm noktası olacak ve yeni yol çizecek. Ton olarak farklı bir film izleyeceğiz. Jennifer Lawrence, James McAvoy, Jessica Chastain, Sophie Turner, Michael Fassbender ve daha nice önemli oyuncunun boy göstereceği film hayranlar tarafından merakla beklenenler arasında.

Film | Spider-Man: Far From Home | 5 Temmuz

Marvel Sinema Evreni’nde ilk çıkması heyecanla beklenen, ilk göründüğü sahnede hayranların sevinç çığlıkları attığı bir karakter Spider-Man. Güzel olansa karakteri canlandıran Tom Holland’ın beklentileri karşılaması olmuştu.

Karakterin solo filmi de övgüleri sırtlamıştı. Bu filmde ana oyuncu kadrosunun yanı sıra Mysterio rolünde Jake Gyllenhaal’ı izleyeceğiz. Bakalım animasyon tarafında çıtayı çok yükselten Spider-Man: Into the Spider-Verse’den sonra nasıl bir yapımla karşılaşacağız.

Dizi | Agents of S.H.I.E.L.D.: 6. Sezon | Temmuz

Ajanların maceraları bitmiyor, gelmeye de devam ediyor… Eleştirmenler ve izleyiciler tarafından hem çok olumlu hem de olumsuz yorumlar alan dizi, ekranlarda yerini bırakmayacak. Çünkü hâlihazırda 7. sezon için 13 bölümlük onay alındı bile.

Film | The New Mutants | 2 Ağustos

Tuhaf bir şeyler geliyor bu yana. Beş genç mutantı konu alan, korku soslu süper kahraman filmi “The New Mutants” bu senenin tür içindeki farklı yapımlarından birisi olacağa benziyor. Film R-rating (18 yaş altındakilerin yetişkin bir eşlik edenle birlikte girebildiği film) olarak vizyona girebilir. Tehlikeli bir hamle olacaktır.

Kadrosunda Maisie Williams (Rahne Sinclair / Wolfsbane), Anya Taylor-Joy (Illyana Rasputin / Magik) ve Antonio Banderas gibi isimlerin bulunduğu filmin nasıl olacağı ve gişede ne yapacağı merakla bekleniyor.

Dizi | Jessica Jones: 3. Sezon | Belli Değil

Diziyle ilgili az bilgi paylaşılsa bile 3 sezonunun yapımının devam ettiğini biliyoruz. Büyük ihtimalle de bu sezon dizinin Netflix’e elvedası olacak. Şimdiye kadar değişken eleştiriler aldı dizi. Başrolünde Krysten Ritter’in yer aldığı yapım güzel mi ayrılacak göreceğiz.

Tabii herkesi şaşırtarak 4. Sezonu için onay da alabilir. Şimdilik üçüncü sezonun ne zaman yayınlanacağı paylaşılmadı.

Dizi | Legion: 3. Sezon | Belli Değil

Kendini Marvel yapımlarında en farklı yerde konumlandırabileceğimiz, kafa bulandıran, estetik açıdan zevk yaşatan bir dizi “Legion”. Rahatsız edici anlatımıyla zihnimizi karıştırmaya üçüncü sezonuyla geliyor. Dan Stevens (David Haller), Rachel Keller (Syd Barrett) ve Aubrey Plaza (Lenny Busker) gibi başarılı oyuncular yer alıyor dizide.

Noah Hawley’nin eleştirmen ve izleyicilerden yüksek puan alan, bizleri mest eden dizisinin yeni sezonunu heyecanla bekliyoruz. Şimdilik yayın tarihi belli değil.


Aralarında sizlerin takip ettiği diziler var mı? Peki beklediğiniz filmler hangileri? Bizlerle paylaşmayı unutmayın!
Kaynak: Comicbook

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

Yorum Yap

Exit mobile version