Menu
in

TRT: “Netflix’e Alternatif Uluslararası Bir Dijital Platform Yolda”

TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı, 2023 yılında Netflix’e alternatif olacak yeni bir platform hazırlayacaklarını duyurdu.

TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı, Uluslararası Genç İletişimciler Forumu sırasında dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Sobacı, 2023 yılında Netflix alternatifi bir dijital yayın platformu inşa edeceklerini açıkladı.

Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı (ATGV) Eğitim ve Sosyal Tesisi gerçekleştirilen Stratcom Youth: Uluslararası Genç İletişimciler Forumu iddialı hedeflere ev sahipliği yaptı.

TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı, Dezenformasyon Çağında Kamu Yayıncılığı başlıklı konuşmasında TRT’nin 2023 hedeflerinden, sosyal medyanın ve yalan haberin geldiği konumdan bahsetti.

- Reklam -

TRT, Netflix Alternatifi Platform Hazırlıklarına Başladı

Dijital yayına başladığı günden beri medyayı yeniden şekillendirmeyi başaran Netflix, bugünlerde çalkantılı zamanlar geçirse de 190’dan fazla ülkede 220 milyondan fazla ücretli aboneye sahip.

Sobacı, TRT’nin gelecek planlamalarından bahsederken önümüzdeki yıl Netflix’e alternatif olabilecek uluslararası bir dijital platformun inşa edileceğini duyurdu. Sobacı ayrıca film ve oyun sektörlerine yatırım yapmayı sürdüreceklerini de ifade etti.

Netflix, bugün hâlâ sektörün zirvesinde olsa da HBO Max, Disney Plus ve Amazon Prime gibi dev şirketler rekabeti her geçen gün kızıştırıyor.

“Hakikat ile Yalanın Sınırları Bulanıklaştı”

Sobacı konuşmasının devamında zehirli düşünceler ve teyide muhtaç bilgilere dikkat çekerek bireylerin olayın doğruluğunu öğrenemeden olaydan olaya geçiş yaptığını kaydetti:

“Sayısız bildirime maruz kaldığımızda, bir olay üzerine düşünme kabiliyetimizi kaybettiğimizde, buna bir dezenformasyon eklendiğinde, sonuçsuz bir sürece gidiyoruz. Bu, bireyi anlamsızlığa iter. Hakikat ile yalanın sınırlarının bulanıklaştığı bir dönem.”

“Sayısız bildirime maruz kaldığımızda, bir olay üzerine düşünme kabiliyetimizi kaybettiğimizde, buna bir dezenformasyon eklendiğinde, sonuçsuz bir sürece gidiyoruz. Bu, bireyi anlamsızlığa iter. Hakikat ile yalanın sınırlarının bulanıklaştığı bir dönem.”

“Sosyal Medya Yalan Haberin Mecrası Oldu”

İnsanların tasarlanmış bazı düşünce tarzlarına yönlendirildiğini kaydeden Sobacı, sosyal medyaya dair şikâyetlerini de dile getirdi:

“Sosyal medya, bireylerin daha özgür bir şekilde fikirlerini ortaya koyabildiği bir alan olacağı iddia edilirken bir anda yalan haberin, dezenformasyonun mecrası haline geldi. Dijital çağda özgürlük alanı vadederken, kaos, belirsizlik ve abartıdan beslenen bir sosyal medya karşımıza çıktı. Sosyal medya kullanıcılarının yüzde 70’i sosyal medyayı bilgi ve haber kaynağı olarak kullandığını söylüyor. Sosyal medya, bilgi ve haber kaynağı olma işlevi üstlendiği andan itibaren, kaçınılmaz olarak dezenformasyon ve manipülasyonun yoğun bir şekilde yaşandığı alanlar haline dönüştü.”

Siz TRT’den Netflix alternatifi bir platform haberini nasıl karşılıyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version