Menu
in

Vakıf Serisi, Televizyon Dizisi Oluyor

Isaac Asimov’un dünyaca ünlü bilimkurgu serisi Vakıf, Apple tarafından televizyon dizisi hâline getiriliyor.

Daha çok bilgisayarları ve telefonlarıyla tanıdığımız Apple, şu sıralar bambaşka bir proje üzerinde yoğunlaşmış durumda. Tıpkı Amazon gibi, giderek büyüyen ve gün geçtikçe yapımcıların iştahını kabartan dizi sektörüne atılıyorlar. Üstelik Netflix gibi, kendine özel bir yayın servisi başlatarak yapacaklar bunu.

Bu uğurda şimdiden birkaç dizinin çekimlerini başlatan firma dün bizleri oldukça yakından ilgilendiren bir ismi daha kataloğuna katmış bulunuyor: Isaac Asimov‘un efsanevi bilimkurgu serisi VakıfDeadline‘da yer alan özel habere göre eserin dizileştirilme çalışmalarına şimdiden başlanmış durumda.

Serinin ilk üç kitabını (Vakıf, Vakıf ve İmparatorluk, İkinci Vakıf) kapsaması planlanan projenin başındaysa David S. Goyer ve Josh Friedman var. Goyer’i Dark City, Blade, Batman Begins, The Dark Knight ve Batman v Superman gibi filmlerin yanı sıra yarım kalan FlashForward dizisinden de hatırlıyoruz. Friedman ise en iyi The Sarah Connor Chronicles dizisi ve Dünyalar Savaşı (Tom Cruise) filminin senaristi olarak tanınıyor.

- Reklam -

Vakıf daha önce de pek çok kereler filme ve diziye uyarlanmaya çalışılmış ama hiçbiri başarıya ulaşmamıştı. Bakalım bu seferki proje gün yüzü görebilecek mi? Dizi, bir aksilik olmazsa, Apple’ın henüz adını açıklamadığı özel yayın servisinde yayınlanacak.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Yorum Yap

Exit mobile version