Menu
in

Bilimkurgu Klasiklerinin 50. Kitabı Belli Oldu

İthaki Yayınları Bilimkurgu Klasikleri Dizisi’nin merakla beklenen 50. kitabı, Amerikalı yazar Gene Wolfe imzalı İşkencecinin Gölgesi oldu.

İthaki Yayınları’nın içerisinde Ray Bradbury, Frank Herbert, H.G. Wells ve Ursula K. Le Guin gibi kült yazarları ve daha önce dilimize kazandırılmamış önemli isimleri barındıran Bilimkurgu Klasikleri Dizisi’nde, 50. kitap nihayet açıklandı.

2015 yılında Frank Herbert’ın Dune kitabıyla başlayan ve dört yılın sonunda 50. kitaba kadar ulaşan seride; okurların uzun süredir merakla beklediği yazar ve kitap açıklandı: Gene Wolfe imzalı İşkencecinin Gölgesi, dizinin ellinci kitabı oldu.

İşkencecinin Gölgesi, 4 Kitaplık Serinin İlk Kitabı

The Book of the New Sun adlı serinin birinci adımı olan The Shadow of the Torturer (İşkencecinin Gölgesi), uzak bir gelecekte, her şeyin ölmekte olduğu bir çağda geçen olayları konu alıyor. İşkenceciler Loncası’nın genç üyesi Severian’ın, kurbanına âşık olup onun intihar etmesine yardım eder. Böylece loncanın en büyük suçunu işlemiştir ve olaylar gelişir.

- Reklam -

Neil Gaiman’ın favori 3 bilimkurgu kitabından birisi olan, George R. R. Martin ve Ursula K. Le Guin’den övgü dolu sözler alan eser ekim ayının sonunda raflarda olmaya hazırlanıyor.

Bilimkurgu türünün Ulysses’i olarak tanımlanan kitap 328 sayfa. Eserin çevirisi Kerem Sanatel tarafından üstlenilmiş.

Geçtiğimiz nisan ayında, 88 yaşında hayatını kaybeden Amerikalı bilimkurgu ve fantazi yazarı Gene Rodman Wolfe; türün en önemli yazarları arasında gösteriliyor.

The Book of the New Sun serisi dışında, dört kitaptan oluşan Solar Cycle ile de tanınıyor. Operation Ares, Peace ve The Fifth Head of Cerberus gibi tekil kitapların altında da imzası bulunan Wolfe, başta Nebula Ödülü olmak üzere dünya çapında pek çok değerli ödüle layık görülmüştür.

Bilimkurgu Klasikleri kapsamında dilimize kazandırılmaya başlanan The Book of the New Sun serisinin devam kitapları sırasıyla şöyle: The Claw of the Conciliator, The Sword of the Lictor, The Citadel of the Autarch ve The Urth of the New Sun.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version