Menu
in

Barış Bıçakçı Yeni Kitabı Doğum Lekesi Gibi Bir Gülümseme ile Dönüyor

Barış Bıçakçı öyküleri ile geri dönüyor. Yazarın “Doğum Lekesi Gibi Bir Gülümseme” adını taşıyan yeni kitabı raflardaki yerini aldı.

Barış Bıçakçı yeni kitabı Doğum Lekesi Gibi Bir Gülümseme ile okurun karşısına çıkıyor. Eser, yazarın diğer çalışmalarında olduğu gibi İletişim Yayınları etiketini taşıyor.

Çağdaş Türk edebiyatının öne çıkan yazarları arasında bulunan Barış Bıçakçı, 1966 yılında Adana’da dünyaya geldi. Edebiyat dünyasına ilk olarak 1990’lı yıllarda şiir kitapları ile dahil oldu. 2000 yılında Herkes Herkesle Dostmuş Gibi, 2002’de Veciz Sözler, 2003’te Aramızdaki En Kısa Mesafe, 2004’te Bizim Büyük Çaresizliğimiz, 2006’da Baharda Yine Geliriz, 2008’de Bir Süre Yere Paralel Gittikten Sonra, 2011’de Sinek Isırıklarının Müellifi, 2016’da Seyrek Yağmur ve 2019’da Tarihî Kırıntılar yayımlandı. 2016’da Ayhan Geçgin ve Behçet Çelik ile Kurbağalara İnanıyorum’u kaleme aldı.

İşe Yarar Bir Şey ve Sen Ben Lenin filmlerinde senarist olarak görev aldı. Büyük Çaresizliğimiz adlı romanı Seyfi Teoman tarafından sinemaya uyarlandı.

- Reklam -

Öykü ve roman türünde eserler veren Bıçakçı’nın son kitabı Doğum Lekesi Gibi Bir Gülümseme, içerisinde 14 kısa öykü barındırıyor. Kitapta yer alan metinlerin başlıkları şu şekilde:

İçten Konuşma, Annemin Hikâyesi, Yüz Yirmilik Keçeli Kalem Takımı, Feride’siz Gülümseme, Üzerindeki Boşluk, Eşelek, Küf, Sonsuz İkindi, Bizden Sonra Çakırdikenleri, Kusursuz Kısırdöngü, Gülünç Geçmiş, Alaattin’in Yazgısı, Turistik Gezi ve Anlaşılmaz Şeyler.

Doğum Lekesi Gibi Bir Gülümseme – Barış Bıçakçı | Arka Kapak Tanıtımı

“Ben aslında bu okuma grubuna annem için katılmıştım. Annemi yatıştırabilmek için. Annem öleli çok oldu ama ben hâlâ onu yatıştırmaya çalışıyorum. Martın sonlarından kasımın ortalarına doğru elimi uzatıyorum, annemin sonbaharda iyice zayıflamıs saçına bademyağı sürüyorum, kulağına bir şeyler fısıldıyorum. Gören ninni diye düşünür, dua diye düşünür. Oysa ne ninni ne de dua…”

Yüze doğum lekesi gibi yerleşmiş bir gülümseme, neyi saklar? Bir eşelek gibi kalakalmanın hüznünü bilmeyene, onu anlatabilir misiniz? Yalnızlığın ucunu sivriltmek, bir kısır döngüyü kusursuz kılar mı? Eşyanın kurduğu mahkeme, hangi hatıraya adil olabilir? Bahsettiğini görülmez, anlaşılmaz kılan, seyrelten cümlelerle, birbirimize aslında ne anlatırız? Kendini bulmanın yolu, hep bir başkasından mı geçer?

Doğum Lekesi Gibi Bir Gülümseme, Barış Bıçakçı’nın barışması zor, idaresi zor, çünkü idraki zor duyguları usulca yokladığı bir öykü demeti.

Toplamda 99 sayfadan oluşan kitabın editörlüğünü Tanıl Bora, düzeltisini Büşra Bakan üstleniyor. Eserin kapağında yer alan görsel ise Münevver Bıçakçı’ya ait. Kitap Eylül 2021 tarihi itibarıyla raflardaki yerini aldı.

Barış Bıçakçı eserleri ve yeni kitabı Doğum Lekesi Gibi Bir Gülümseme hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version