Menu
in ,

Captain Fall: Norsemen Yaratıcılarından Yeni Animasyon Dizisi

Captain Fall için hazır olun! Norsemen’ın yaratıcıları Jon Iver Helgakerr ve Jonas Torgersen, yeni animasyon dizisi için Netflix’le anlaştı.

Netflix, Norsemen yaratıcıları Jon Iver Helgakerr ve Jonas Torgersen ile Captain Fall isimli yeni bir animasyon komedi dizisi yapmaları için anlaştı. İkilinin ilk animasyon projesinin hayata geçmesinde dünya çapında setlerin durmasının etkisi var.

Captain Fall diziye ismini de veren Jonathan Fall’ın hikâyesini anlatacak. Fall tecrübesiz ama iyi niyetli bir deniz kaptanıyken kendisini birden bire birkaçakçılık gemisinin dümeninde buluyor. Animasyon tarzı yapımın oyuncu kadrosu ve yönetmenliğini kimlerin yapacağı henüz duyurulmadı.

Netflix Captain Fall için ilk aşamada 20 bölüm sipariş etti. Bölümler iki parça halinde yayınlanacak. Torgensen ve Helgaker yaratıcı, yazar ve yapımcılık görevlerini üstlenecek. Animasyon tarafını yönetmek için de Electric City’den tanıyabileceğiniz tecrübeli isim Joel Trussell dizide uygulayıcı yapımcı olarak rol alacak.

- Reklam -
Jon Iver Helgaker ve Jonas Torgersen

Netflix yetişkin animasyon kolunun başkanı Mike Moon diziyle ilgili şu açıklamaları yaptı:
Jon Iver ve Jonas Norsemen’la bütün dünyadan insanların eğlendiği bir hikâye yarattılar. Hayranlara bu ikilinin absürd fantastik zekalarının animasyon halini izletebilmek için sabırsızlanıyoruz.”

Captain Fall İlk Planlarda Animasyon Olarak Tasarlanmamıştı

Helgaker ve Torgensen’in diziyle ilgili ilk planlarıysa başkaymış:

Captain Fall’ı ilk tasarladığımızda canlı aksiyondu fakat Netflix’ten isimler animasyon halinin çok daha potansiyele sahip olduğunu düşündü. İlk başta korktuysak da canlıdan animasyona geçiş muazzam bir sınırsızlık ve yaratıcılık hissi veriyor. Ne şanslıyız ki Netflix de etrafımızı son derece yetenekli insanlarla çevreledi ve doğru dürüst bir iş çıkartmamızı garantiledi.”

Captain Fall’ın animasyona dönüştürülmesi kararı COVID-19 pandemisinden çok daha önce olsa da yapım şimdi animasyon dizilerin salgın hastalık geçirmez yapısından faydalanacaktır ve beklediğimizden çok daha önce ekranlarımıza gelebilir.

Jon Iver Helgakerr ve Jonas Torgensen’in diğer projesi Norsemen 8. yüzyılın sonlarında Norheim isimli kasabada yaşayan bir grup Viking’in hayatına odaklanıyor. Bildiğimiz Viking geleneklerini absürt ve gevşek komedi anlayışlarıyla işleyen ikili geçen ay dizinin 3. sezonunu yayınlamıştı. Norsemen ilk olarak 2016’da Vikingane (Vikings) adıyla Norveç’te yayınladı ve bölüm başına bir milyondan fazla izleyici ortalamasıyla ülke nüfusunun çeyreğine yakınını ekranlara bağladı. 2017’de Netflix dizinin uluslararası yayıncılığını aldı ve o günden beri de her sezonuyla giderek büyüyen bir uluslararası izleyici kitlesi topluyor. Norsemen 4. sezonun gelip gelmeyeceği ise henüz belli değil.

Captain Fall ilginizi çekti mi? Norsemen dizisini izliyor musunuz? Kayıp Rıhtım Forum’da konuşalım.


* Splinter Cell: John Wick Yazarından Yeni Netflix Animesi

Kaynak: Variety

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Yorum Yap

Exit mobile version