Menu
in ,

George R.R. Martin: “Yeni Kitap, Game of Thrones Dizisinden Farklı İlerleyecek”

George R.R. Martin, Buz ve Ateşin Şarkısı serinin 6. kitabı hakkında açıklamalarda bulundu. Ünlü yazar, maceranın Game of Thrones dizisiyle farklılaşacağından bahsetti.

George R.R. Martin, Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin finalden önceki son kitabı The Winds of Winter (Kış Rüzgârları) hakkında konuştu. Amerikalı yazar, olayların HBO’nun Game of Thrones uyarlamasından daha farklı bir rotada ilerleyeceğini söylüyor.

George R.R. Martin’in Buz ve Ateşin Şarkısı serisinden ekrana uyarlanan ve 8 sezon boyunca milyonlarca izleyiciyle buluşmayı başaran Game of Thrones dizisinin kitapları henüz noktalanmış değil. Son Taht Oyunları kitabı 2011 yılında yayımlandı. Hayranlar ise 10 yıldır 6. kitap Kış Rüzgârları’nı bekliyor. Yazım aşaması devam eden seride, macerayı noktalayacak 7. kitap A Dream of Spring ise henüz kaleme bile alınmadı.

Kişisel blogu üzerinden 6. kitap hakkında açıklamalarda bulunan Martin, Kış Rüzgarları’nın diziden daha farklı gelişeceğini aktardı.

- Reklam -

George R.R. Martin, Yeni Kitap ile Dizinin Gidişatı Arasındaki Farklardan Bahsetti

Kitaba ve diğer projelerine dair çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Martin şunları kaydetti:

“Okurlarımı daha önce görmedikleri twist’ler ve dönüşlerle şaşırmayı hiçbir şeyi sevmediğim kadar seviyorum. Eğer çok fazla ayrıntıya girersem bu detayları kaybedebilirim.”

Çalışmasına dair güncelleme yapmaktan çekindiğini aktaran Martin, Tyrion bölümü üzerinde çalıştığını söylemenin bile Tyrion’ın aslında ölmediği gerçeğini ele verdiğini örnek gösterdi.

Öte yandan son birkaç yılda yazdığı kısımlarda bazı değişiklikler yaptığını ve eserine yeni fikirler eklediğini aktaran Martin şöyle devam etti:

“HBO’nun Game of Thrones uyarlamasında gördüğünüz bazı şeyleri, Kış Rüzgârları’nda da göreceksiniz (belki tam olarak aynı şekilde olmasa da). Ama geri kalanların çoğu oldukça farklı olacak.”

Martin Daha Önce Yazdığı Bölümleri Değiştirmekten Çekinmiyor

İşlerin gelişip değiştiğini vurgulayan Martin, eski fikirlerini beğenmediğinde onları yenilemekten çekinmediğini şu şekilde anlattı:

“Kış bahçemde çalışıyorum. İşler büyüyor ve değişiyor. Tıpkı biz bahçıvanlarda olduğu gibi. İşler tersine döner, değişir, yeni fikirler gelir (ilham perisine teşekkürler), eski fikirlerin işe yaramadığı ortaya çıkar. Yazarım, yeniden yazarım, yeniden kurarım. Her şeyi parçalarına ayırır ve yeniden kaleme alırım. Hiçbir yere çıkmayan kapılardan geçerim ve kapılar harika yerlere açılır. Kulağa çılgınca geliyor, biliyorum. Ama ben böyle yazıyorum. Her zaman böyle olmuştur. Hep de öyle olacak.”

Yeni Karakterler, Ölenler ve Kalanlar

Yazar ayrıca kitaplarda tanıtılacak yeni karakterler olacağını ancak bu karakterlerin ayrı bakış açılarıyla anlatılmayacağını da söyledi.

“Büyük oyuncularımız bütün bu yolculuklar, savaşlar ve gelecek entrikaları için kaçınılmaz olara uzak ve yakın ülkelerde birçok yeni insanla karşılaşacak.”

Martin ayrıca dizideki ölümler üzerinden giderek yarı spoiler sayılabilecek bir detaydan da bahsetti:

“Genel olarak her şeyi mahvetmeden söyleyebileceğim bir şey var. Game of Thrones’un sonuna dek hayatta kalan karakterlerin hepsi, Buz ve Ateşin Şarkısı’nın sonuna dek hayatta kalamayacaklar. Ancak dizide ölenler kitaplarda da ölecek.”

Martin ayrıca kitaplarda, dizide yer almayan Victarion Greyjoy, Arianne Martell, Areo Hotah, Jon Connington ve Aeron Damphair gibi karakterlerin bulunduğunu ve bu karakterlerin ana karakterleri etkileyecek hikâyeleri olduğunu hatırlattı. Yazar ayrıca dizideki bazı karakterlerin, kitaplarda tamamen farklı şekilde işlendiğini de aktardı.

Martin, Hayranların Öfkesini Anlıyor

Ünlü yazar son olarak kitapların finaline dair şunları ifade etti:

“Ve final? Ben oraya gelene kadar beklemeniz gerekecek. Bazı şeyler aynı olacak. Birçoğu ise olmayacak.

“Hiç şüphe yok ki seriyi bitirdiğimde hikâyenin hangi versiyonunun daha iyi olduğu konusunda büyük bir tartışma olacak. Bazı insanlar kitabımı beğenecek, diğerleri televizyon dizinin finalini tercih edecek. Ve bu bir sorun değil. Parasını ödüyorsun ve seçimini yapıyorsun. (Korkarım ki hayranların bir kısmı Kış Rüzgârları’nın bu denli uzun sürmesi konusunda oldukça sinirliler ve kitaptan henüz okumadan nefret etmeye hazırlar. Yine de kitap çıktığında hayranların çoğunun temiz eller ve açık bir zihinle kitabımı okuyacağını umut ediyorum).

Yazar daha önce de dizi ile kitapların farklı şekilde final yapabileceğini belirtmişti.

Game of Thrones ile aynı evreni paylaşan House of the Dragon dizisi 21 Ağustos 2022 tarihinde HBO üzerinden izleyicilerle buluşmaya başlayacak.

Sizce kitaplar ve dizi arasında nasıl bir fark olacak? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Phil Star

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version