Menu
in

Man Booker Finalisti “Kan İzlerinin Peşinde” Romanı Raflarda

İskoç yazar Graeme Macrae Burnet, “Kan İzlerinin Peşinde” romanıyla ilk defa Türkçede.

1967 doğumlu İskoç yazar Graeme Macrae Burnet, Kan İzlerinin Peşinde (His Bloody Project) adlı romanıyla ilk defa dilimizde MonoKL Yayınları aracılığıyla sahne alıyor. Man Booker finalisti kitap raflardaki yerini aldı bile!

Yazarın 2015 tarihli ikinci romanı olan bu kitap, önemli edebiyat ödülü Man Booker için 2016 yılında finale kalma başarısını göstermişti. Kitap 17 yaşındaki Roderick “Roddy” Macrae adlı üç cinayet işleyen karakterin kurgusal hikâyesini anlatıyor.

Gelin tanıtım bültenine bakalım:
Bir suç ve gizem romanının Man Booker Finali’ne kalabildiği olgusu karşısında herkes şaşkınlığa sürüklenmişti. Graeme Macrae Burnet, orijinal olduğu kadar sarsıcı da bir kurgu sunan Kan İzlerinin Peşinde romanıyla bu şaşkınlığın hiç de tesadüfi olmadığını sayısız kez ispat ediyor.

- Reklam -

“Kelimeler yetersiz kalıyor: Sürükleyici, karanlık ve dahiyâne bir kurgu.”
– Edmund Gordon, Sunday Times
288 sayfadan oluşan eser, dilimize Aslı Dağlı tarafından kazandırıldı. Bu hafta itibarıyla da raflardaki yerini aldı.

Keyifli okumalar dileriz!

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

Yorum Yap

Exit mobile version