Menu
in

Kayıp Ruhlar Serisi’nin İkinci Cildi “Kıyamet Muhafızı” Raflarda

Ümit İhsan’ın polisiye ve mistizm öğelerini bir araya getiren Kayıp Ruhlar Serisi, ikinci cildiyle devam ediyor.

Yerli fantazya yazarlarımızdan Ümit İhsan‘ın Kayıp Ruhlar serisi, bir süredir beklenen ikinci cildi Kıyamet Muhafızı ile devam ediyor. Polisiye ve gizem unsurlarını bir araya getiren serinin ikinci kitabında bu kez Ayasofya Camii’nin etrafında gerçekleşen üç farklı cinayeti çözmeye çalışıyoruz.

Kitabın arka kapak yazısı şu şekilde:
Önce bir Kilise sonra bir Camii…

Konstantin’in ve İkinci Mehmet’in gözünün nuru olan şehirde bir gelincik…

- Reklam -

O ibadethanenin derinlerinde yatan hazine için işlenen üç cinayet…

Son Mabet, Doğu Roma’nın yüzyıllara meydan okuyan ilahi mekanının çevresinde hem bu üç cinayetin gizlerini hem de var olmanın anlamını arıyor.

Bu bir yarış değil, bu açıkça bir savaş…

Hem de yer altında yatan bir hazine değil ulaşılmaya çalışılan, hazinenin sahibi olan bütün zamanların da sahibi olacak!

Adı ister Konstantinopolis olsun, ister İstanbul; tüm zamanlarda Ayasofya olarak anılmış mabedin çevresinde, işlenmiş üç cinayetin katilini  ve kendini arayan bir Başkomiser ve onun yolculuğu Son Mabet…

Gerilimi ve mistizm sevenler için başucu romanı.
Kumran Yayınları tarafından basılan kitap, raflardaki yerini aldı bile. Bu arada Ümit İhsan’a 2012 yılında Jüri Özel Ödülü kazandıran Yokluk Bahçesindeki Kayıp Melodi de uzun bir aranın ardından bu kez “Zaman Kapısı 1” adı altında bir kez daha raflardaki yerini aldı. Zaman Kapısı’nın yanındaki “1” ifadesi gözlerden kaçmıyor elbette. Yakın zamanda maceranın devamını da göreceğimizin sinyali olsa gerek bu. Dilerseniz bu kitabın önceki baskısına dair incelememize buradan ulaşabilirsiniz.

Şimdiden keyifli okumalar dileriz…

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Yorum Yap

Exit mobile version