Menu
in

En Sevilen Kral Arthur Efsaneleri Artık Bir Arada

Andrew Lang’in anlatımıyla Arthur efsanelerinden en sevilen hikâyelerin yer aldığı Kral Arthur ve Yuvarlak Masa Şövalyeleri, Maya Kitap etiketiyle raflardaki yerini aldı.

İskoç asıllı yazar Andrew Lang’in yazdığı, Britanya mitolojisindeki efsanevi Camelot kralı Arthur’un kötülüğe karşı iyiliğin mücadelesini anlatan hikâyelerden oluşan Kral Arthur ve Yuvarlak Masa Şövalyeleri kitapseverlerle buluştu.

Kitap, Kral Arthur’un hükümdarlık döneminde geçen efsanelerden en sevilen on üç tanesini ve Yuvarlak Masa Şövalyeleri’ni ele alıyor.

Kral Arthur ve Yuvarlak Masa Şövalyeleri – Andrew Lang | Arka Kapak Tanıtımı

“Hikâyelerde hem insanlara hem de doğaüstü güçlere karşı savaşan kahraman savaşçı Kral Arthur, tarihin en büyük mitlerinden biridir. Onun dönemine dair sayısız efsane, yüzyıllardır kitaplara, filmlere, tiyatroya, müziğe, dansa konu olmuş, tarih boyunca her yaştan insanın ilgisini çekmiştir.

- Reklam -

Saplandığı taştan kimsenin çıkaramadığı kılıcı çeken Arthur’un kral olması, Gölün Hanımı’nın Arthur’a Excalibur’u vermesi, Yuvarlak Masa Şövalyeleri’nin toplanması, Morgana’nın Arthur’u öldürmeye çalışması, Merlin’in sonu, Kutsal Kâse arayışı, Kraliçe Guinevere adına yapılan savaş, Arthur’un ölümü ve efsaneyi oluşturan daha pek çok olay Andrew Lang’in canlı anlatımıyla bir kez daha hayat buluyor.”
Guy Ritchie’nin yönettiği 2017 yapım tarihli King Arthur: Kılıç Efsanesi filmi dâhil olmak üzere bu hikâyeler birçok uyarlamaya ilham verdi.

Kral Arthur ve Yuvarlak Masa Şövalyeleri, Maya Kitap, Mitolojik Hikayeler Dizisi etiketiyle ve Ahmet Eliuz‘un çevirisiyle raflardaki yerini aldı.

Onur Özgüner

1979 Burdur doğumlu. DEÜ GSF Sahne Sanatları Bölümü Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı Dramaturgi Sanat Dalında lisans öğrenimini tamamladı. Bazı çalışmaları Eşik Cini, Özgür Edebiyat, Kaos-GL, Sahne, Altyazı gibi matbu dergilerde yer aldı. Devlet Tiyatroları’nda sözleşmeli dramaturg olarak çalıştı. Hâlen Antalya’da yaşamakta.

Yorum Yap

Exit mobile version