Menu
in

Booker Ödülü Sahibi İsmail Kadare’nin Bir Firavunun Öyküsünü Anlattığı “Piramit” Kitabı Yeniden Türkçede

İsmail Kadare, ses getiren “Piramit” romanı ile bir kez daha Türkçede. Eser, Ketebe Yayınları tarafından yayımlanıyor.

İsmail Kadare imzalı Piramit yeniden Türkçe raflarında. Eserin yeni baskısı Ketebe Yayınları tarafından gerçekleştiriliyor.

Çağdaş Balkan edebiyatının önemli temsilcilerinden Arnavut yazar İsmail Kadare, bütün külliyatı ile Ketebe Yayınları tarafından okurlarla buluşmaya devam ediyor.

Daha önce Taş Kentin Düşüşü, Taş Kentin Kroniği ve Ölü Ordunun Generali gibi kitaplarıyla okurların karşısına çıkan Kadare, şimdi de Piramit adlı eseriyle yeniden raflarda.

- Reklam -

1936 doğumlu İsmail Kadare, ilk kitabı Ölü Ordunun Generali’ni 1963’te yayımladı ve kısa süre içinde Arnavutluk’un en önemli edebiyatçıları arasına girdi. İsmi sıklıkla Nobel Edebiyat Ödülü ile birlikte anılan yazar, 1992 senesinde Uluslararası Cino del Duca Ödülü’nü, 2005’te ise Man Booker Uluslararası Ödülü’nü kazandı.

Orijinal adı La Pyramide olan Piramit romanı ilk defa 1992 yılında yayımlandı. Tarihi kurgu türündeki eser, kendisine bir piramit yaptırmak isteyen acımasız bir firavunun hikâyesini konu alıyor. Daha önce Doğan Kitap tarafından yayımlanan eser, şimdi yeni bir çeviri ve çağdaş bir edisyonla okurların beğenisine sunuluyor.

Piramit – İsmail Kadare | Arka Kapak Tanıtımı

Kadare’nin nesrinde Gabriel Garcia Marquez’in büyülü gerçekçiliği ışıldıyor. – The Los Angeles Times

2005 Man Booker International ödüllü, ismi defalarca Nobel Edebiyat Ödülü adayları arasında anılan Arnavut yazar İsmail Kadare, Piramit’te hipnotize edici bir mesel anlatır. Hem bir tarihî roman, hem de her çağda, her coğrafyada farklı yorumlarla okunabilecek karanlık bir hikâyedir anlattığı: Kendine piramit yaptırmak istemeyen bir Firavun! Güç, entrika, komplo, yönetim sanatı, toplum mühendisliği ve terde, kanda, gözyaşında ve üst üste konan devasa taşlarda vücut bulan hayat ve ölüm…

“Dışarıda, rüzgârın havalandırdığı kum taneleri sonsuz sarmallar oluşturuyordu. Adamlar da döne döne yükseklere çıkan o sarmallara bakıyordu. Hiç konuşmuyorlardı ama boş boş bakan gözleri ‘Hükümdarımız hangi merdivenle yükselecek gökyüzüne? O gün geldiğinde diğer firavunlar gibi yıldızlar arasına nasıl ulaşacak? Nasıl ışık olacak?’ der gibiydi.”

Toplamda 136 sayfadan oluşan romanın çevirmenliğini Ece Dillioğlu üstleniyor. Kitap, Ağustos 2022 itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

İsmail Kadare kitapları ve yazarın Türkçeye son kazandırılan eseri Piramit hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version