Menu
in

The Witcher Serisine Yeni Bir Kitap Geliyor

Ünlü yazar Andrzej Sapkowski, The Witcher serisi için yeni bir kitap daha yazacağını açıkladı.

Dünyanın büyük bir bölümü gibi bizlerin de ilk olarak video oyunlarıyla tanıyıp hayranı olduğumuz, daha sonra Pegasus Yayınları aracılığıyla oyunlara kaynak olan roman ve öykülerini okuma fırsatı yakaladığımız The Witcher serisi için müjdeli bir haberimiz var.

Polonyalı yazar Andrzej Sapkowski, 2013 yılında seriye eklediği ve Son Dilek ile Kader Kılıcı arasında yaşanan olayları anlatan Season Of Storms (Fırtınalar Mevsimi) adlı son kitabının İngilizce tercümesinin yayınlanması şerefine kamera karşısına geçti ve Orbit Books’la özel bir röportaj gerçekleştirdi. Röportajın ilk sorusuysa şuydu: Geralt’la ilgili başka bir kitap daha yazacak mısınız? Sapkowski’nin cevabı oldukça kısa ve netti: Evet.

Sapkowski The Witcher serisini tamamlanmış olarak gördüğünü ve bu yüzden serinin kronolojik olarak son kitabı olan Lady of The Lake’in ardından yaşanan hiçbir olayı anlatmayacağını, hikâyeyi devam ettirmeyeceğini ve orada yaşananların nihai son olduğunu belirtmiş.

- Reklam -

“Hayranlarıma yıllardır bunu söylüyorum ve sözüme sadık kalacağım.”

Bununla birlikte Son Dilek‘ten önce yaşananları anlatmayı da istemediğini, öncül bir kitap (prequel) yazmanın kendisine göre olmadığını eklemiş sözlerine. Bu yüzden o da farklı bir yola gitmiş ve Witcher adlı ilk öyküsünün ardından yaşanan, alternatif hikâyeler yazmaya koyulmuş. Ki Season Of Storms da tam olarak bu girişimin ilk adımını oluşturuyor. Ancak Sapkowski yeni kitabını ne zaman yazacağını bilmediğini de söylemiş.

“Temel sorun tembelliğim. Çok sıkı bir fantastik ve bilimkurgu okuruyum. Ve son yıllarda rakiplerimin veya meslektaşlarımın bir yıl içerisinde ne kadar çok kitap çıkarabildiklerini fark ettim. Onlarla rekabet etmek benim için çok zor. Eskiden bunu nasıl yapıyormuşum, bilmiyorum doğrusu.”

Ünlü yazar kitap mağazalarının gün geçtikçe azalmasına da şakayla karışık bir eleştiride bulunmuş:

“Eğer insanlardan çok bunaldıysanız bir kitap dükkânına gidin. Tamamen boş olduğunu göreceksiniz ve nihayet yalnız kalabileceksiniz.”

Dilerseniz röportajın tamamını aşağıdan izleyebilirsiniz. Ama patateslere dikkat…

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Yorum Yap

Exit mobile version