Menu
in ,

KR Kitap Kulübü #13 Yukio Mişima – Bir Maskenin İtirafları

Kayıp Rıhtım Kitap Kulübü yeni etkinliğiyle karşınızda. Yukio Mişima’nın “Bir Maskenin İtirafları” kitabını ağırlıyoruz. Tartışmalar 25 Ocak’ta başlıyor!

KR Kitap Kulübü’nde sıra 13. etkinlikte. Bu sefer konuğumuz 1949 tarihli “Bir Maskenin İtirafları” (Kamen no Kokuhaku) kitabıyla Yukio Mişima!

25 Ocak’ta bizlere katılmak için Kayıp Rıhtım Forum‘a uğramayı unutmayın.

Can Yayınları’ndan Zeyyat Selimoğlu çevirisiyle çıkan eserin tanıtım bülteni şu şekilde:

Yukio Mişima, yalnızca Japon edebiyatının değil, dünya edebiyatının da en önemli, üzerinde en çok tartışılmış yazarlarından biri. Her yapıtıyla Japon ruhunu, bir yandan ürkütücü acımasızlığı, öte yandan sonsuz kırılganlığıyla dile getirmiş, müthiş gözlem gücüyle, derin, evrensel bir eser yaratmıştır. Bir Maskenin İtirafları, bu “uçurum yazar”ın en ünlü romanlarından, otobiyografik özellikler taşıyan bir kült metin.

- Reklam -

Mişima, bir ergenin kendi bedeni üzerinden giriştiği yaşam ve ölümle hesaplaşma sürecini, insan zihninin en uçlardaki serüvenlerinden birine dönüştürüyor. Ölüm, kan ve intihar saplantısı, modern yaşamın reddi, eşcinsellik gibi temalar üzerinde yoğunlaşıyor, her satırıyla ürpertici bir yolculuğa çıkarıyor okurunu.
Önemli Not: Kitabın tartışması 25 Ocak‘ta bu başlıkta başlayacaktır.

Ayrıca forumumuzdaki yazar için açılan başlığa uğramayı da unutmayın: Yukio Mişima Kitaplığı


Son olarak etkinlikler hakkındaki gelişmeleri takip edebileceğiniz Kayıp Rıhtım Kitap Kulübü’nün ana başlığına hepinizi bekleriz.

Şimdiye kadar yaptığımız tüm etkinliklere buradan (eski etkinlikler her zaman tartışmaya açık) bakabilirsiniz. Aynı zamanda etkinlikleri Goodreads’ten takip etmek için KR Kitap Kulübü’nün grubunu ve Kayıp Rıhtım’ın ana hesabını takip etmeyi unutmayın.

Şimdiden keyifli okumalar dileriz. Etkinlik başlangıcında başlığa uğramayı unutmayın.


* Doğu Yücel: “Sadece Hikâyeye Kulak Veriyorum ve Onun Götürdüğü Yere Gidiyorum”

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

Yorum Yap

Exit mobile version