Menu
in

Everest Yayınları’nın “İlk Roman Yarışması”ndan Tartışmalı Sonuç: Kazanan Yok

Everest Yayınları’nın yeni yazarlara şans vermek adına 2006 yılından beri düzenlediği “İlk Roman Yarışması”nda, ödüle layık bir dosya çıkmadı.

Ülkemizde pek çok konuda olduğu gibi edebiyat yarışmalarında da tartışmanın yaşanmadığı bir gün geçmiyor. Hatta son yıllarda, özellikle ödüllerin jürilerindeki isimlerin aynılığı, benzer tipteki jürilerin yılda onlarca yarışmaya hakemlik etmesi, kazanan isimlerin kimi zamanlar yalnızca belli yayın gruplarından olması ya da yeni bir ödüle ihtiyaç duymayacak kadar ödül sahibi olması; bu tipteki tartışmaları ayyuka çıkardı.

Edebiyat ödülü haberlerinde son tartışma ise Everest Yayınları’nın 2006 yılından beri düzenlediği “İlk Roman Yarışması”ndan sonra çıktı.

Öncelikle, yayınevinin açıklamasına hep birlikte göz atalım:
Everest Yayınları’nın, 2006 yılında, genç yazar adaylarına şans vermek ve Türk edebiyatına yeni isimler kazandırmak amacıyla başlattığı “İlk Roman Yarışması”nın 2018 yılı sonucu belli oldu.

- Reklam -

Cemil Kavukçu, Müge İplikçi, Handan İnci, Selim İleri ve Semih Gümüş’ten oluşan seçici kurulumuz, yarışmaya katılan dosyalar arasında birinciliğe layık eser bulamadı.

İlk Roman Yarışması’nda, 2008 ve 2014 yıllarında da, yarışmaya katılan tüm dosyaları, Türk edebiyatına katkı sunma bilinci ve sorumluluğu içinde, titizlikle değerlendiren saygıdeğer jüri üyelerimiz, birinciliğe layık eser seçememişlerdi. Seçici kurulumuzun, yarışmanın güvenilirliğini teyit eden bu kararını kamuoyuyla paylaşırız.
Okurlar özellikle yayınevinin Instagram sayfasındaki gönderinin altında olaya tepkilerini dile getirdi:

Yarışma jürisinin takdirine saygı duymakla birlikte, yine de ülkemizdeki edebiyat ödüllerinin son durumu hakkında bazı endişeler de taşımıyor değiliz.

Siz ne dersiniz?

Onur Selamet

1993 İstanbul. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü mezunu. Çeşitli kısa ve orta metraj film projelerinde yer aldı. Öyküleri kimi dergi ve fanzinlerde yayımlandı. 2013'ten beri üç arkadaşıyla birlikte Marşandiz Fanzin'in makinistliğini yapmaya devam ediyor. İlk öykü kitabı "Ölü Dalgıcın Sonbaharı" ise Eylül 2018'de yayımlandı.

Yorum Yap

Exit mobile version