Menu
in

Sony’nin Türkiye’den Çekileceği İddia Edildi: Türkçe PS Oyunlarına Veda Vakti Gelmiş Olabilir

Sony şirketinin Türkiye’den çekileceği iddia ediliyor. Teknoloji devi, kamera grubu hariç Türkiye ofisini kapatma kararı almış olabilir.

Sony Türkiye’den çekiliyor mu? Japon teknoloji devi, kamera grubu haricinde Türkiye ofisini kapatarak ülkeden ayrılabilir. Söylentilerin gerçek çıkması durumunda, PlayStation oyunlarına verilen Türkçe altyazı ve dublaj desteği kesilebilir. Ayrıca yeni konsolların resmi olarak satışı sekteye uğrayabilir.

1990 yılından bu yana resmi olarak Türkiye’de önce Sony Servis ve Mühendislik AŞ, ardından 1995’te Sony Eurasia Pazarlama AŞ ismiyle hizmet veren şirketin, kapanma kararı aldığı bildiriliyor. Birkaç gün önce çalışanlarına bilgilendirme yapıldığı belirtilen firmanın, Türkiye’deki tüm faaliyetlerini distribütörler üzerinden yürütmeye karar verdiği iddia ediliyor.

Şu an için bir geçiş döneminin olacağı belirtilen kapanmadan belli bölümler etkilenmeyecek. Kulaklık, televizyon, konsol ve firmaya ait diğer ürünlerin satışları artık sadece distribütörler üzerinden satışa sunulacak. Haberin doğru çıkması durumunda, birçok ürünün satış fiyatı ciddi oranda zamlanabilir. Ancak yeni fiyatlandırma politikası hakkında henüz paylaşılmış bir detay yok.

- Reklam -

Sony Firmasının Türkiye Ofisini Kapatması ile Konsol Satışları Nasıl Sağlanacak?

Dünya Gazetesi’nden Kemalettin Bulamacı’nın haberine göre Sony firması, 27 Ocak 2023 itibarıyla Türkiye’deki ofisini kapatma kararı aldı. Bu kararın arkasında yatan en büyük sebebin ise hedeflenen satış başarısının yakalanamaması ve ekonomik sebepler olarak gösteriliyor.

Bununla birlikte ürün tedarikleri artık birinci elden olmasa bile yine de sağlanmaya devam edecek. İddialar ortaya atıldığından beri herkesin en çok merak ettiği konulardan biri de oyunlara gelen Türkçe altyazı ve dublaj desteği oldu. Şimdilik bu konularda bir sorun olmayacağı tahmin ediliyor olsa da, teknoloji devinin tüm işleri distribütörlere bırakması durumunda bu konularda da herhangi bir destek vermeme olasılığı hâlâ bulunuyor.

Aynı zamanda PlayStation faaliyetlerinin Sony Avrupa tarafından yönetildiği de biliniyor. Yani bu durumda en azından oyuncular açısından bir değişiklik olmayabilir ve hizmetler şu an nasılsa ileride de aynı şekilde devam edebilir.

Elbette tüm bunların şu an için bir iddia niteliği taşıdığını, Sony tarafından haberleri doğrulayan veya yalanlayan bir açıklama yapılmadığını da belirtmiş olalım.

Japon devinin Türkiye’den çekilme olasılığı hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Dünya

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Yorum Yap

Exit mobile version