Menu
in

Ben Affleck, Batman Rolünü Bıraktı

Yeni çıkacak Batman filminin Bruce Wayne’in gençliğine odaklanacağı ortaya çıkınca, Ben Affleck kenara çekilerek yerini daha genç bir oyuncuya bıraktı.

Henry Cavill’in Superman rolünü bırakışından sonra çoğu insan Ben Affleck’in de Batman rolünü bırakacağını konuşuyordu ve şimdi bu teori gerçeğe dönüştü. Deadline’ın haberine göre yeni çıkacak Batman filminin Bruce Wayne’in gençliğini anlatması beklenirken, Ben Affleck ise Batman rolünü daha genç bir aktörün canlandırması için kenara çekildi.

Ben Affleck’in Kara Şövalye’yi canlandırış tarzı ilk zamanlar karakterin hayranları arasında kutuplaşmaya neden olsa da kendisinin Batman v Superman filmindeki performansı onu sevmeyen fanların birçoğunun aklındaki soruları tamamen silmiş ve hatta karakterin fanları Batman’in olduğu sahneleri filmin en iyi kısımları olarak görmüşlerdi. Elbette ki Batman her zamankinden daha karanlık resmedilmişti, fakat Ben Affleck’in karaktere verdiği fiziksel özellikler ve karakterin karanlık resmedilişi, yeni Batman’i benimseyememiş çoğu izleyicinin yüzüne kocaman bir gülümseme yerleştirdi.

Affleck daha sonra Suicide Squad ve Justice League filmlerinde Batman rolünde göründü, ancak DC bir kez daha fanlarını kutuplaştırmayı başardı. Özellikle Justice League’de, DC filmin karakterlerini biraz daha yumuşatmak ve esprili yapmak istedi ki buna Batman’in sahneleri de dahildi. Yani esprili ya da yufka yürekli Batman mi olur, olur da nasıl olur? Adı üstünde Kara Şövalye bu, ailesi ölmüş, intikamcı. Kısaca DC bir denge kurmakta zorlandı ve filmde iki ayrı yönetmen kullanılması da dengeyi bulmakta hiç yardımcı olmadı (Zack Snyder ve sonra Joss Whedon). Zaten filmdeki karakterlerin yumuşak huylu ve komik olmaya çalışmaları da daha önce Avengers filmlerini yöneten Joss Whedon’ın yönetim tarzından kaynaklanıyordu.

- Reklam -

Elbette Justice League beklenildiği gibi başarılı bir gişe yapamadı ve ikinci filmin ne olacağı konusu da arafta kaldı. Ben Affleck’e gelecek olursak, onun da yeni çıkacak Batman filmini hem yönetmesi hem de oynaması bekleniyordu. Fakat sonra geri adım atarak sadece oyunculuğu seçti. O dakikaya kadar yazılan senaryo Matt Reeves yönetmen koltuğuna getirilince çöpe atıldı ve sil baştan başlanarak senaryo üzerindeki Affleck etkisinden vazgeçildi. Filmin Bruce Wayne’in gençliğine odaklanacağı anlaşılınca, Ben Affleck kenara çekildi ve yerini Batman’i canlandıracak daha genç bir aktöre bıraktı. Oyuncu seçimi ve diğer konularda DC ve WB’nin hangi yönde kararlar alacağını hep beraber göreceğiz.

Peki ya siz Affleck’in Batman’i canlandırmayı bırakması ve yeni Batman filminin konusu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi forumumuzda bizlerle paylaşabilirsiniz.

Halil Oğulcan Karamağara

Bir sürpriz yumurtanın içinde, 1994 yılında, İstanbul'da düşmüşüm annemin karnına. Mesela ağlamamışım doğduktan sonra. Tabii sonradan arayı kapattım. Şu anda Tekirdağ, Namık Kemal Üniversitesinde İngiliz Dili ve Edebiyatı okuyor, kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Anime, dizi ve film izlemeyi çok severim. Okumayı da. Arada kendimi oyun oynamaya kaptırdığım da olmuyor değil. En çok da büyünce yazar olmak istiyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version