Menu
in

Bir Başkadır’ın Yönetmeni, Yeni Netflix Filminde Çekimlere Başladı

Berkun Oya yeni filmi için kamera başına geçti. Netflix’te yayınlanacak yapımın oyuncu kadrosunda Fatih Artman, Funda Eryiğit, Okan Yalabık ve Yılmaz Erdoğan gibi isimler bulunuyor.

Berkun Oya, Netflix Türkiye için çekeceği yeni filmi için çekimlere başladı. Bir Başkadır ile adını geniş kitlelere duyuran başarılı yönetmenin sıradaki projesinin adı ise henüz belli olmadı.

44 yaşındaki yönetmen 2007 yılında İyi Seneler Londra filmini çekmiş; İntikam, Son, Analar ve Anneler, Masum ve Azizler gibi yapımların senaryolarını kaleme almıştı. Oya’nın ismini geniş kitlelere duyuran projesi ise ilk sezonu Kasım 2020’de yayınlanan Netflix Türkiye dizisi Bir Başkadır (Ethos) ile oldu. Oyuncu kadrosunda Öykü Karayel, Fatih Artman, Defne Kayalar, Funda Eryiğit ve Settar Tanrıöğen’in yer aldığı dizi geniş kitlelerce takip edildi ve pek çok tartışmayı da beraberinde getirdi.

Şimdi ise Berkun Oya ve Netflix Türkiye iş birliği yeni bir yapımla devam ediyor. Oya, bu defa bir film ile kameranın arkasına geçiyor. Henüz adı açıklanmayan filmin oyuncu kadrosunda Fatih Artman, Funda Eryiğit, Nur Sürer, Okan Yalabık, Olgun Şimşek ve Yılmaz Erdoğan gibi oyuncular yer alıyor.

- Reklam -

Yeni Berkun Oya Filmi Prodüksiyon Sürecine Başladı

Berkun Oya’nın çekimlerine başladığı yeni filmi, 1980’li yıllarda geçecek ve izleyiciyi İç Anadolu bozkırlarına götürecek. 80’lerde bir çiftlik evinde yaşayan ailenin başına gelenleri konu alan yapım, ailenin yaşadığı acı bir kayıp sonrası büyük şehre göç etmesi ve yıllar sonra köye geri dönmesi üzerine kurulu. Bu geri dönüş, uzun zamandır üzeri kapalı kalmış bir gerçeğin ortaya çıkmasına neden olacak.

Filmin yapımcılığını, merkezi İstanbul’da bulunan Krek Film üstleniyor. Prodüksiyon şirketi daha önce Berkun Oya’nın 2007 tarihli İyi Seneler Londra’sının da yapımında görev almıştı.

Oyuncu kadrosunda dikkat çeken isimlerin yer aldığı yapım hakkında bilinen detaylar şimdilik bu kadar. Filmin 2022 yılı içerisinde Netflix üzerinden 190’dan fazla ülkede izleyicilerin karşısına çıkması bekleniyor.

Bu yapımla birlikte Netflix Türkiye, orijinal içerikler üretmeye hız kesmeden devam edecek gibi duruyor. İzleyiciler, son olarak Ozan Açıktan’ın yönetmenliğini üstlendiği Geçen Yaz’ı izleme fırsatı bulmuşlardı.

Siz Berkun Oya imzalı yapımları nasıl buluyorsunuz? Yeni filmin konusu ilginizi çekti mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Beyaz Perde

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version