Menu
in

Bir Devir Kapandı: Fox Artık Resmen Disney’in Bir Parçası!

Hollywood’un en büyük stüdyolarından 21st Century Fox, artık resmen Disney’in bir parçası!

Disney sonu yokmuşçasına büyümeye devam ediyor! Öyle ki koca bir canavar gibi diğer şirketleri teker teker bünyesine katıyor. Bunlardan en sonuncusu 21st Century Fox ve Fox’a ait diğer birçok şirket oldu.

Disney’in 21st Century Fox’u satın alacağı zaten bir senedir konuşulan bir şeydi. Ancak işler bugün yayınlanan basın bildirisi ile resmileşmiş oldu. Bu birleşme ile birlikte akıllarda sorular oluşmaya başladı. 20th Century Fox’un stüdyolarına ne olacak? Kendi işlerini yapmaya devam edecekler mi? 20th Century Fox ve Disney sinemada iki büyük isimdi. Ancak bu satın alım piyasayı tekelleştirdi diyebiliriz. 20th Century Fox bizlere Alien, 20 Days/Weeks Later, Die Hard, Planet of the Apes gibi tarihe adlarını yazdıran nice filmleri sunmuştu. Bu filmlerin bir kısmı Disney’in standartlarına uymuyor. Peki bu filmlere ve kategorilerine, ardıllarına neler olacak?

Bu birleşmeyle birlikte Disney’e geçen şirketler şöyle: 20th Century Fox, 21st Century Fox, Fox Searchlight, FX, FXX, NatGeohulu’nun % 60’ı… Göreceğiniz gibi liste epey kabarık!

- Reklam -

Mevcut Projelerin Akıbeti Ne Olacak?

Elbette bu birleşme bazıları için mutlu edici bir haber oldu. X-Men ve Fantastic Four yıllar sonra evlerine dönmüş oldu. Marvel sinematik evreni hayranları için bu şahane bir haber. X-Men filmlerinden memnun olsak da Fantastic Four filmleri ne yazık ki daima vasatın altında kalıyorlardı.

Ayrıca Deadpool da Disney ailesinin bir parçası oldu. +17 bir proje olan Deadpool’un Disney’de nasıl karşılık bulacağı merak konusuydu. Disney’in CEO’su, Searchlight’ın çalışmalarına aynı şekilde devam edeceğini söyleyerek içimize su serpmeyi başardı.

Bu birleşimin sonuçları kafa karıştırıcı görünüyor. Ancak neler olabileceğini şimdilik sadece tahmin edebiliyoruz. Yeni haberler geldikçe sizlerle olacağız! Bu büyük olaya siz ne diyorsunuz?

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

Yorum Yap

Exit mobile version