Menu
in

Geçmişin Geleneklerine Sahip Çıkan Bir Yapım: Blade Runner 2049

CGI teknolojisinin film sektöründe büyük bir yer kapladığı gerçek. Ancak bazı filmler var ki bu tip efektleri en aza indirerek bizlere bambaşka bir deneyim yaşatabiliyorlar. Blade Runner da işte o dünyaya ait bir yapım!

Riddley Scott’ın 1982’de Philip K. Dick’in ünlü bilimkurgu romanı Androidler Elektrikli Koyun Düşler mi? adlı eserinden uyarladığı Blade Runner filmi bilimkurgu alanında büyük bir klasik haline geldi. 35 yıl sonra gelen devam filmi de orijinalinden geri kalmayarak tarihe adını yazdırıyor.

Peki bu filmleri bizler için önemli yapan detaylar ne? Bunun için herkes farklı bir yanıt verebilir. Benim için hikâyenin yanında yaratılan dünyanın atmosferi oldukça önemli.

CGI geçmişten günümüze filmlerde vazgeçilmez bir unsur haline geldi. Bazı filmler en küçük ayrıntıları bile pratik efektler yerine CGI ile yaparken Blade Runner gibi az sayıdaki eser hâlâ CGI’ın yanında minyatür gibi unsurlar kullanarak bizlere görsel bir şölen sunuyor. 1987 yapımlı film, günümüz CGI teknolojisinden yararlanamadığı için bu tür efektlerin kullanılması beklenen bir şey elbette. Ancak Dennis Villeneuve yeni filmde de bu geleneği sürdürerek bizleri görsel açıdan da tatmin etmeyi başardı.

- Reklam -

Blade Runner filminin dünyası nasıl inşa edildi, hep birlikte göz atalım:

Yapımı detaylı olarak görmek ve daha fazla bilgi almak için stüdyonun yayınladığı videoyu da inceleyabilirsiniz:


Kaynak: the Mind Circle

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

Yorum Yap

Exit mobile version