Menu
in ,

House of Gucci Filmindeki Malikâne Bir Geceliğine Konaklamaya Açılıyor

House of Gucci filminde kullanılan Villa Balbiano adlı malikâne, bir geceliğine Airbnb üzerinden kiralanabilecek.

House of Gucci filminde de kullanılan malikâne konaklamaya açılıyor. Bir şanslı kişi, Ridley Scott’ın son yapımında kullanılan evde bir gece geçirme hakkına sahip olacak.

Blade Runner, Alien ve Gladiator filmleriyle tanınan ünlü yönetmen Ridley Scott imzasını taşıyan House of Gucci (Gucci Ailesi) filmi geçen günlerde sinemalardaki yerini aldı. Oyuncu kadrosunda Adam Driver, Lady Gaga, Jared Leto, Al Pacino ve Salma Hayek gibi isimlerin yer aldığı yapım moda devi Gucci markasının perde arkasındaki hikayeyi konu alıyor.

İtalya’da yer alan malikâne Como Gölü’nün kıyısında bulunuyor. Villa Balbiano adıyla da bilinen ünlü yapı, filmde Al Pacino tarafından canlandırılan Gucci ailesinin büyüğü Aldo Gucci’nin evi olarak tasvir edilmişti.

- Reklam -

İtalyan malikânesi, ev kiralama sitesi Airbnb üzerinden rezervasyona açılacak. Lüks yapıda bir gece geçirmenin bedeli ise 1.125 dolardan (yaklaşık 14 bin TL) olacak. 30 Mart 2022 tarihi için hizmete açılacak ev tek bir şanslı kişinin kullanımında olacak.

House of Gucci Filmindeki Malikâne 500 Yıllık Bir Geçmişe Sahip

1500’lü yılların sonunda inşa edilen Villa Balbiano, ünlü Kardinal Tolomeo Gallio’ya ait bir yapıydı. Kardinal bu evi ana konutu olarak kullanıyordu.

1600’lerde ise Roma Katolik Kilisesi’nin İtalyan kardinali malikâneyi genişletmiş ve dekore etmişti. Böylece yapı festivallere, ziyafetlere ve danslara da ev sahipliği yapmaya başladı.

Resmi internet sitesine göre Villa Balbiano şu sözlerle tanımlanıyor:

“Britanyalı Bahçe Tasarımcıları Derneği’nin farklılık yarattığı geniş ve görkemli bahçesi, açık yüzme havuzu, özel iskelesi ve kayıkhanesiyle göldeki en büyük özel konut.”

İnternet sitesi ayrıca tarihi yapının ünlü açık artırma şirketleri Sotheby’s ve Christie’s’ten alınan sanat eserleri ve mobilyalarla donatıldığını da kaydediyor.

Tarihi evde bir gece geçirme fırsatına sahip olmak için gerçekleştirilecek rezervasyon 6 Aralık 2021 tarihinde mümkün olacak.

2001 senesinde Sara Gay Forden imzasını taşıyan The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour and Greed kitabından uyarlanan yapım vizyondaki yerini koruyor. 2021’in ses getiren filmlerinden birisi olması beklenen yapım, vizyondan sonra Paramount+ üzerinden dijital ortamda da yayınlanacak.

Film ve yapımdaki malikâne hakkında sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Independent

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version