Menu
in

Joaquin Phoenix, Napolyon Oluyor: Ridley Scott’ın Kitbag Filmi Yolda

Joaquin Phoenix, Fransız general Napolyon Bonapart’a hayat verecek. Ünlü yönetmen Ridley Scott yeni projesi “Kitbag”i duyurdu.

Ridley Scott’ın en yeni projesi belli oldu. Ünlü yönetmen Napolyon’u beyaz perdeye taşıyacak. Filmde Fransız generali 2019’da Joker filmiyle En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ı kazanan Joaquin Phoenix canlandıracak.

Ridley Scott Koronavirüs pandemisinden hiç etkilenmemiş gibi duruyor. Usta yönetmen bugün yeni filmi The Last Duel’in çekimlerini tamamladı. The Last Duel gibi Kitbag de 20th Century Fox tarafından finanse edilecek. Ridley Scott’ın daha önce All the Money in the World filminde birlikte çalıştığı senarist David Scarpa, Napolyon filminin senaryosu için çalışmalara başladı bile.

Kitbag filminin ismi askeri bir deyişten geliyor: “Her asker alet çantasında bir generalin danışman ordusunu bulundurur.”

- Reklam -
Joaquin Phoenix, Gladyatör, 2000

Filmde Napolyon’un imparatorluğa giden hızlı ve acımasız yükselişini izleyeceğiz. Hikâye ayrıca Napolyon’un eşi Josephine’le olan bağımlılık benzeri ilişkisini de işleyecek. Scott bu filmle Napolyon’un “ünlü savaşlarını, durdurulamaz hırsını, üstün taktiksel zekâsını ve sıra dışı liderliğini” sinemaya taşımayı hedefliyor.

Joaquin Phoenix, daha önce Ridley Scott’ın 2000 yapımı Gladiator (Gladyatör) filminde Marcus Aurelius Commodus karakterini de canlandırmıştı.

Ridley Scott’ın Avrupa Tarihi Konulu 3 Film Projesi Var

Ridley Scott mart ayında başka bir filmin çekimlerine başlayacak. İtalya’da çekilecek olan Gucci filminde Lady Gaga seri katil Patrizia Reggiani’yi canlandıracak. Filmin yıldızlarla dolu oyuncu kadrosunun kalanı şöyle: Robert De Niro, Al Pacino, Adam Driver ve Jared Leto. Ünlü yönetmen Gucci’nin çekimleri biter bitmez Kitbag’e başlamayı planlıyor.

Scott’ın bugün prodüksiyonunu tamamladığı The Last Duel de yine Fransa temalı bir film. Çekimleri Koronavirüs pandemisi yüzünden geciken yapımda Ben Affleck, Matt Damon, Adam Driver ve Jodie Comer rol alıyor.

Fransa’nın son yasal düellolarından birisini konu alan film Şövalye Jean de Carrouges’in (Damon) efendisi Jacques LeGris’in (Driver) karısı Margueritte’e (Comer) taciz ettiği iddiasını Kral 6. Charles’a (Affleck) taşıması ve Kral’ın bir düelloyla sorunu çözmeye karar verişini konu alıyor. Yapım 1386’da yaşanan düelloyu konu alan Eric Jager romanından uyarlanıyor. Filmin 15 Ekim 2021’de vizyona girmesi bekleniyor.

Kitbag filminin yayın tarihiyle ve diğer oyuncuları ile ilgili henüz bir açıklama yok.

Ridley Scott’ın aralıksız üretmeye devam etmesini nasıl buluyorsunuz? Napolyon’un hayatını bir kez daha beyaz perdede görmek için heyecanlı mısınız? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı bekliyoruz.


* Terminatör 2: Yapay Zekâ, İnsanlığın Göreceği Son Durak mı?

Kaynak: Deadline

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Yorum Yap

Exit mobile version