Menu
in ,

90’ların Popüler Yapımları “Bak Şu Konuşana” ve “Cheers” ile Tanınan Kirstie Alley Hayatını Kaybetti

Kirstie Alley yaşamını yitirdi. Özellikle 1990’lı yıllarda yayınlanan yapımlardaki performansıyla akıllarda yer edinen aktris, 71 yaşında hayata veda etti.

Kirstie Alley yaşama veda etti. Bak Şu Konuşana serisi, Star Trek ve Cheers gibi yapımlar ile hafızalarda yer edinen ödüllü oyuncu, 71 yaşında aramızdan ayrıldı.

Oyuncunun ölüm haberini, resmi Instagram hesabı üzerinden çocukları True ve Lillie Parker duyurdu. Gönderide, aktristin kısa bir süre önce fark edilen kanser nedeniyle öldüğünü ortaya koyuyor. Ancak geç teşhis nedeniyle oyuncunun kanserle savaşı kısa sürdü. Çocuklarının mesajı şu şekildeydi:

“Dünyanın dört bir yanındaki tüm dostlarımıza…

- Reklam -

Olağanüstü, hırçın ve sevgi dolu annemizin yeni fark ettiğimiz kanser nedeniyle hayatını kaybettiğini üzülerek bildiriyoruz.

Kendisi bu süreçte en yakın aile bireyleriyle birlikteydi ve büyük bir güçle savaştı. Hiç bitmeyen yaşama sevincinin ve önümüzde bizi bekleyen maceraların olacağını söyleyerek aramızdan ayrıldı. Ekranda ikonik olduğu kadar, daha da harika bir anne ve büyükanneydi.

Moffitt Kanser Merkezi’ndeki doktor ve hemşirelere gösterdikleri inanılmaz ilgiden dolayı minnettarız.

Annemizin yaşama olan tutkusu tıpkı onun gibi hayatı dolu dolu yaşamamız için bize ilham verdi.

Sevginiz ve dualarınız için teşekkür eder, bu zor zamanda mahremiyetimize saygı göstermenizi rica ederiz.

Her zaman sevgiyle,
True ve Lillie Parker”

Kirstie Alley, Cheers Dizisiyle Altın Küre Ödülü de Kazanmıştı

Kirstie Alley’nin kariyeri birkaç televizyon dizisinde göründükten sonra, kadın karakterlerin tasvir edilme şeklini geliştirdiği için övülen bir rol olan Vulcan Yıldız Filosu subayı Teğmen Saavik’i canlandırdığı Star Trek II: The Wrath of Khan ile hızla yükselişe geçti. Bu başarıya rağmen Alley, kendisine daha az para teklif edildiğini hissettiği için iki devam filmi olan Star Trek III: The Search for Spock ve The Voyage Home ’da yer almadı ve rol Robin Curtis ile yeniden düzenlendi. Bununla birlikte Alley, mütevazı bir gişe başarısı olan Mark Harmon liderliğindeki komedi Summer School (Yaz Okulu) da dahil olmak üzere çeşitli bağımsız filmlerde başrol oynamaya devam etti.

Alley kısa bir süre sonra, Shelley Long’un gösteriden ayrılmasının ardından uzun süredir devam eden sitkom türündeki Cheers dizisinde Rebecca Howe karakteriyle en ikonik rolünü bulacaktı. Oyuncu, dizide büyük beğeni topladı ve performansıyla hem Altın Küre hem de Primetime Emmy ödülü kazandı. Ayrıca dizinin spin-off’u sayılacak Frasier’da da rolü yeniden canlandıran birkaç kişiden biriydi. O zamandan beri Alley, John Travolta ile birlikte Bak Şu Konuşana filmleri ve Dancing with the Stars’ın birçok sezonunda yer aldığı ve ilk yarışmasında ikincilik elde etmesiyle de tanınıyordu.

Kirstie Alley’nin yer aldığı yapımları izlediniz mi? Oyuncu hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Yorum Yap

Exit mobile version