Menu
in ,

Siberpunk Klasiği “Neuromancer”ın Dizi Uyarlaması Başrolünü Buldu

Callum Turner, William Gibson’ın kült romanı “Neuromancer”dan uyarlanan dizide başkarakteri canlandıracak.

Callum Turner, Neuromancer dizisi için seçilen başrol oyuncu oldu. Apple TV+ imzalı bilimkurgu yapımında kadro şekillenmeye başlıyor.

Amerikan asıllı Kanadalı bilimkurgu yazarı William Gibson’ın The Matrix ve Ghost in the Shell gibi klasiklere esin kaynaklığı eden kült romanı Neuromancer, son dönemlerdeki bilimkurgu projeleriyle dikkat çeken Apple TV+ tarafından ekrana taşınıyor.

Hakkındaki ilk haberler 2022’de paylaşılan proje, Şubat 2024’te resmi onayı almıştı. Graham Roland (Tom Clancy’s Jack Ryan) ve JD Dillard (Devotion) ikilisinin yaratıcı koltuğunda oturacağı dizinin toplamda 10 bölümden oluşacağı biliniyor.

- Reklam -

Callum Turner, “Neuromancer” Dizi Uyarlamasında Henry Dorsett Case’i Oynayacak

Şimdi ise daha önce Whiplash ile tanınan Miles Teller’ın düşünüldüğü öne sürülen başkarakter için nihai tercih yapıldı. Callum Turner dizide hacker Henry Dorsett Case rolünü üstlenecek.

Son olarak Masters of the Air ve Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore yapımlarında rol alan Turner, Deadline’ın haberine göre Neuromancer dizi uyarlamasının başrolü seçildi. 34 yaşındaki oyuncu ayrıca Queen & Country, Tramps, Green Room ve War & Peace yapımlarıyla da tanınıyor. İngiliz aktör ve model Callum Turner, gizem türündeki TV dizisi The Capture’daki rolüyle BAFTA’ya aday gösterilmişti.

Turner’ın canlandıracağı Case karakteri kitapta eski işvereninden hırsızlık yaparken yakalanınca sinir sistemi hasar görüyor ve artık sanal gerçekliğe erişimini kaybediyor. Cyborg Molly Millions, son bir iş yapması karşılığında onu iyileştirmeyi teklif ediyor. Bu görev, süper yapay zekâ Wintermute’un kitaba adını veren Neuromancer ile birleşmesine yardım etmek olarak tanımlanıyor.

Neuromancer, siberpunk türünün temel metinlerinden biri olarak anılıyor. Kült yapıt yıllar içerisinde Chris Cunningham, Vincenzo Natali, Joseph Kahn ve Tim Miller gibi isimler tarafından birçok başarısız uyarlama girişimine konu oldu.

Neuromancer dizisi için henüz bir yayın tarihi belirlenmedi.

Apple TV+ son dönemlerde Invasion, Foundation, For All Mankind, Severance, Silo ve Monarch: Legacy of Monsters gibi bilimkurgu dizilerini izleyicilerle buluşturdu.

Siz Callum Turner’ın Neuromancer dizisinde Henry Dorsett Case’i canlandıracak olması hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, TV dünyasından son gelişmeler için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version