in ,

“The Matrix” Filmine İlham Veren “Neuromancer” Romanı Apple TV+ Dizisi Oluyor

Neuromancer dizi uyarlaması kesinleşti. Apple TV+, William Gibson’ın ünlü siberpunk eserini ekrana taşıyacak.

Neuromancer Dizisi Apple TV Plus
- Reklam -
- Reklam -

Neuromancer dizisi izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor. Uzun zamandır gündemde olan adaptasyon projesi kesinlik kazandı. William Gibson’ın The Matrix ve Ghost in the Shell gibi yapımlara ilham olan kült eseri Apple TV+ imzasıyla izleyicilerin karşısına çıkacak.

Amerikalı bilimkurgu yazarı William Gibson’ın popüler romanı Neuromancer dizi uyarlamasına kavuşuyor. Uyarlama hakkında ilk net bilgiler Aralık 2022’de paylaşılan projede artık somut adımların atılma vakti geldi.

Apple TV+ yaptığı açıklamada Graham Roland (Tom Clancy’s Jack Ryan) ve JD Dillard (Devotion) ikilisi tarafından hazırlanacak bir dizi uyarlamasının yolda olduğunu belirtti.

- Reklam -

William Gibson Uyarlaması Neuromancer Dizisi 10 Bölümden Oluşacak

Apple TV+, Neuromancer dizi uyarlaması için 10 bölümlük siparişi verdiğini doğruladı. Ancak yapım için şimdilik bir oyuncu kadrosu açıklaması yapılmadı. Bununla birlikte stüdyonun diziyi ne zaman yayınlayacağı da belirsizliğini koruyor.

Daha önce Miles Teller’ın başkarakter Henry Dorsett Case için düşünüldüğü belirtilse de bu konu hakkında henüz kesinleşmiş bir bilgi bulunmuyor.

Neuromancer Dizi Apple TV

Dizi, Gibson’ın ödüllü kitabını yakından takip edecek ve bilgisayar korsanı Henry Dorsett Case’in maceralarını konu alacak. Bir tür siber dâhi olan Case, ortağı Molly ile beraber yozlaşmış bir şirketin yapay zekâsına karşı bir mücadele vermek zorunda kalacak.

Neuromancer dizisinin ortak yaratıcılığını üstlenen Graham Roland daha önce Jack Ryan, Dark Winds, Mile 22, Prison Break ve Fringe gibi yapımlarda görev aldı. JD Dillard ise The Outsider, Devotion ve Sweetheart ile tanınıyor.

Dillard ve Roland, Neuromancer’ı ekrana uyarlamaya dair yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdiler:

- Reklam -

“Bu ikonik projeyi Apple TV+’a getirdiğimiz için inanılmaz heyecanlıyız. Yaklaşık on yıl önce ilk defa arkadaş olduğumuzdan beri birlikte çalışabileceğimiz bir şeyler arıyorduk. Dolayısıyla bu işbirliği bir hayalin gerçeğe dönüşmesi anlamına geliyor.

“Neuromancer kendisinden sonra gelen pek çok bilimkurgu eserine ilham kaynağı oldu ve izleyicileri Gibson’ın türe imzasını atan siberpunk dünyasıyla buluşturmayı dört gözle bekliyoruz.”

Neuromancer Dizi Apple TV Plus

Rolland ve Dillard aynı zamanda yazar William Gibson, DreamCrew Entertainment’tan Drake, Adel ‘Future’ Nur ve Jason Shrier, Skydance Television’dan David Ellison, Dana Goldberg ve Matt Thunell, Anonymous Content ve Zack Hayden’ın da kendilerine katılacağı bir ekiple yönetici yapımcı pozisyonunda olacaklar.

Apple TV+ bugüne dek Severance, Foundation, Silo, All Mankind ve See gibi bilimkurgu dizilerine imza atmıştı.

Yeni William Gibson uyarlaması hakkında sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Umarım güzel bir yapım olur. Ve yine umarım İthaki serinin devam kitaplarını basar.

  2. Avatar for Gelu Gelu dedi ki:

    İthaki devam kitapları yerine diziye özel kapakla tekrardan basar :confused:

  3. Avatar for Lorien_archers Lorien_archers dedi ki:

    Devamını basar mı bilmem ama ilk kitap Yayıntı -1 olarak basılmıştı.

    Dizi çıksın da şu kitabın ne anlatmak istediğini bir anlayayım. Kitaptan bir şey anlamamıştım :sweat_smile:.

  4. Avatar for Epichan Epichan dedi ki:

    Bende kitabı okumak istiyorum ama serinin devam kitaplarını bekliyorum. Yayın evlerine güvenmediğim için de hepsini basmalarını bekleyeceğim.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

One Punch Man 3. Sezon ile Dönüyor | Fragman

“One-Punch Man” Yıllar Sonra 3. Sezon ile Geri Dönüyor: İşte İlk Fragman

The Rings of Power 3. Sezon Calismalari Prime Video

Amazon, “The Rings of Power” Yapımcılarıyla Sözleşme Yeniledi: 3. Sezon Çalışmaları Başladı