Menu
in

Martin Scorsese, Joker Filmini Yorumladı

Çizgi roman uyarlaması filmlere dair olumsuz yorumlarda bulunan Martin Scorsese, Joker hakkında farklı düşünüyor.

Oscar ödüllü yönetmen Martin Scorsese, Joker filminin yönetmeni Todd Phillips’ten farklı olarak son zamanlarda yapımlarıyla değil yaptığı açıklamalar ile gündemdeydi. Taxi Driver ve Goodfellas gibi kült filmlerin yönetmeni olan Scorsese; en son Marvel ve çizgi roman uyarlaması filmleri sinema olarak görmediğini söylemişti.

Yaptığı açıklamalar olay yaratmış, bu filmlerde yer alan aktörler ve yönetmenleri de bu türdeki filmleri savunmuştu. Tartışmalara Francis Ford Coppola ve Ken Loach da dâhil olarak Scorsese’yi savunmuş ve çizgi roman filmleri üzerinde olumsuz görüşlerini paylaşmıştı. Ünlü yönetmen Scorsese ise son yaptığı açıklamada Joker’in sinema olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Scorsese, Joker Filminin Kendine Özgü Bir Enerjisi Olduğunu Düşünüyor

Profesyoneller ve hayranlar arasında haftalar süren tartışmalardan sonra ise Scorsese, ilk başta yapmış olduğu yorumları değiştirerek çizgi roman filmlerinin farklı bir sinema türü veya tamamen yeni bir sanat formu olduğunu söyledi.

- Reklam -

IndieWire’a açıklama yapan ünlü yönetmen, Joker filmini yönetme fikrini dört yıl boyunca düşündüğünü ancak zamanı olmadığı için yönetmemeye karar verdiğini söyledi. Ayrıca filmin kendine has gerçek bir enerjisi bulunduğunu ve kayda değer bir eser olduğunu da belirtti. Bu durumda Joker filminin Scorsese’nin sinema tanımına uygun olduğunu gösteriyor.

Martin Scorsese’nin yaptığı ilk yorumları düşünülecek olursa yönetmenin çizgi roman uyarlaması bir film çekmeyeceği bariz olarak ortada. Ancak yine de, Joker tarzında bir film için evet demesinin de yaptığı açıklamadan yola çıkılırsa gayet mümkün olduğu ortada.

Yönetmenin yeni filmi The Irishman, 27 Kasım’da Netflix’teki yerini alacak.

Melin Arda

1990 doğumluyum ve İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunuyum.Mitoloji başta olmak üzere edebiyat, müzik ve yabancı diller ile ilgileniyorum. Çeviri yapmak ve dizi/film seyretmek bu alanları bir araya getirdiği için oldukça keyifli geliyor. Bunları yaparak ve seyahat ederek farklı hayatları ve bakış açılarını görmeyi seviyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version