Menu
in

Nobel Ödüllü Kazuo Ishiguro’nun “Never Let Me Go” Eseri Dizi Oluyor

Never Let Me Go dizi olmaya hazırlanıyor. Nobel ödüllü Japon asıllı İngiliz yazar Kazuo Ishiguro’nun Beni Asla Bırakma adlı eseri FX tarafından ekrana uyarlanacak.

Never Let Me Go dizi uyarlaması için hazırlıklar başladı. Kazuo Ishiguro’nun ünlü romanı Beni Asla Bırakma’dan adapte edilecek yapım FX kanalında izleyicinin karşısına çıkacak.

1989 yılında Man Booker Ödülü’ne, 2017 yılında Nobel Edebiyat Ödülü’ne layık görülen Japon asıllı İngiliz romancı Kazuo Ishiguro imzalı eserler, yeni uyarlamalara kavuşmayı sürdürüyor.

Ishiguro’nun ilk olarak 2005 yılında yayımlanan Never Let Me Go romanı, Türkçeye Yapı Kredi Yayınları tarafından 2007’de Beni Asla Bırakma adıyla kazandırılmıştı.

- Reklam -

Bilimkurgu ve distopya türlerini bir araya getiren roman, Time dergisi tarafından 1923-2005 yılları arasında İngilizce yazılmış en iyi 100 roman listesine de alınmıştı.

2010’da Alex Garland’ın senaryolaştırdığı film, Mark Romanek tarafından yönetilerek sinemaya taşınmıştı. Yapımın oyuncu kadrosunda Carey Mulligan, Andrew Garfield ve Keira Knightley gibi isimler yer almıştı.

15 milyon dolara mal olan yapım dünya çapında 11 milyon dolarlık gişe hasılatı elde etmişti. Filmin DVD ve Blu-Ray satışlarıyla bu rakam toplam gelir 14,8 milyon dolara kadar çıkmıştı.

Never Let Me Go Dizi Uyarlaması Hakkında Detaylar Kısıtlı

Filmden 12 yıl sonra ise eserin dizi adaptasyonu için hazırlıklar başladı. Sons of Anarchy, Legion, Fargo ve American Horror Story gibi dizilerle tanınan FX kanalı tarafından geliştirilen projede, HBO yapımı The Nevers dizisinin yazarı Melissa Iqbal de görev alıyor.

Henüz ön geliştirme aşamasında olan dizi hakkında bilinenler kısıtlı. Uzun metrajlı filmin de yapımcılığını üstlenen DNA Films ile orijinal fimin dağıtımını gerçekleştiren Searchlight TV, dizinin arkasındaki şirketlerden.

Dizinin yapımcılığında Melissa Iqbal’e Allon Reich ve Andrew MacDonald eşlik edecek.

İngiliz kırsalında gözlerden uzak bir yatılı okulun öğrencilerine odaklanan roman; insanlara organ sağlamak adına klonlanan üç çocuğun kendini bulma serüvenine odaklanıyor.

Dizi uyarlamasının oyuncu kadrosu ve çıkış tarihi şu an için bilinmiyor.

Kazuo Ishiguro son olarak yine distopya türünde kaleme aldığı Klara and the Sun adlı kitabıyla okurların karşısına çıkmıştı.

Never Let Me Go dizi uyarlaması için sizin beklentileriniz neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version