Menu
in ,

Bilimkurgu Dizisi “Severance”ta 2. Sezon Çekimleri Sona Erdi

Severance 2. sezon çekimleri noktalandı. Apple TV+’ın merakla beklenen bilimkurgu dizisi, yeni bölümleri ile geri dönüyor.

Severance 2. sezon çekimleri sonlandı. Başrolünde Adam Scott’ın yer aldığı bilimkurgu dizisinde yeni sezon geri sayımı başladı.

İlk sezonu 2022 yılında yayınlanan Apple TV+ dizisi IMDb’de 8,7/10 puan ortalamasına; Rottten Tomatoes’taysa %97 eleştirmen skoruna sahip olmuştu. Yapım aynı zamanda iki de Primetime Emmy ile ödüllendirilince izleyiciler 2. sezona kesin gözüyle bakmaya başlamıştı.

Hem kendine has dünyası hem de distopik atmosferi ve güçlü oyunculuk performanslarıyla öne çıkan yapım, iki yıllık bir aranın ardından geri dönmeye hazırlanıyor.

- Reklam -

İlk sezon finalinde yapımcılar arasında çıkan anlaşmazlık ve bazı toksik çalışma ortamı iddiaları nedeniyle bir süreliğine kendisini belirsizliğin ortasında bulan Severance’ta prodüksiyon geçen ocakta başlamıştı. Yaklaşık 3.5 aylık çekim periyodunun ardından dizi geri dönüş için düğmeye bastı.

Severance 2. Sezon Prodüksiyonu Sona Erdi

See, Dr. Brain, Invasion, Foundation, For All Mankind, Silo ve Monarch: Legacy of Monsters gibi bilimkurgu dizilerine imza atan Apple TV+, en iddialı dizilerinden Severance ile geri dönmeye hazırlanıyor.

Dizinin baş kostüm tasarımcısı Carol Deelay kişisel Instagram hesabından paylaştığı bir fotoğrafla Severance 2. Sezon prodüksiyonunun tamamlandığını duyurdu.

Dizi 74. Primetime Emmy Ödülleri’nde 14 dalda aday gösterildi ve En İyi Müzik Bestesi (Theodore Shapiro) ve En İyi Ana Tasarım (Oliver Latta, Teddy Blanks) dallarında iki ödül kazandı. Adam Scott, John Turturro ve Christopher Walken performanslarıyla aday gösterilirken Ben Stiller da yönetmenliğiyle bir adaylık aldı. Yaratıcı Dan Erickson da yazarlık çalışmasıyla adaylığı kaçırmazken yapım oyuncu seçimi, kurgu ve En İyi Drama kategorilerinde de yarıştı.

Severance 2. Sezon Ne Zaman Yayınlanacak?

Severance 2. sezon için henüz resmi bir yayın tarihi bulunmasa da dizinin 2024’ün sonunda ya da 2025’in ilk aylarında izleyicilerle buluşması bekleniyor.

Dizi, hem çalışma koşullarındaki sıkıntılar hem de geçen yaz yaşanan senarist ve oyuncu grevleri nedeniyle ciddi ertelemelere maruz kalmıştı.

Öte yandan dizinin 2. sezonunun detayları hakkında çok az bilgi bulunuyor. Scott’ın Britt Lower, Zach Cherry ve Turturro ile birlikte rollerini yineleyeceği biliniyor. Ayrıca Jen Tullock, Tramell, Walken ve Dichen Lachman’ın da 2. Sezonda geri dönmesi bekleniyor.

Yapımın kadrosuna katılan son isimler arasında ise Gwendoline Christie, John Noble ve Bob Balaban bulunuyor.

Severance 2. sezon hakkında sizin aklınızda hangi teoriler var? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google Haberler’den takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version